E2y

Hur hänga en hö nät i en häst släpvagn

När du reser med din häst

När du reser med din häst, kan rida vara mycket obehagligt för din häst. Du vill inte att det sparkar runt i din släpvagn. Du vill att det ska vara mest bekvämt för din häst, så det minsta du kan göra är mata den. Du kan inte mata den och kör samtidigt. Om du lägger hö på golvet i din häst släpvagn, kommer hästen behöver för att nå ner till det och detta kommer att vara mycket obehagligt för din stud. Med alla de rörliga och stötar du möter på vägen, vill du inte att nå ner på golvet. Många olyckor kan hända om du gör det. Allt du behöver göra är att placera hö på ett nät och lämna det där det är mest bekvämt för din häst.

Hur hänga en hö nät i en häst släpvagn. Välj vilken typ av hö nät.
Hur hänga en hö nät i en häst släpvagn. Välj vilken typ av hö nät.
  • Välj vilken typ av hö nät. De flesta nät är gjorda av nylon och polyester. De är ett tuffare material och kommer att pågå längre. Det utgör du problem som nylon och polyester är vassa och kan skära genom huden på din häst. Välj bomull, kan det vara dyrare men är säkrare att din häst. När du har tillräckligt med pengar för att få en häst, har du förmodligen tillräckligt för att betala för dess underhåll.
  • Bestäm höjden på nätet. Vid placering hö nätet, anser höjden på nätet. För högt och det kan orsaka damm och hö tvingas in ögonen. För lågt och du riskerar sina fötter blir intrasslad i nätet. Placera hö nätet precis ovanför bröstet, men under huvudet. Se till att nätet är fortfarande tillräckligt hög när den är tom för att undvika det bli intrasslad med benen i din häst.
  • Placera en stark krok eller ögla i taket på din släpvagn. Borra ett hål mindre än gängorna på skruven. Dra åt skruven med händerna. Väl på plats förbereda din hö nät. Vissa vagnar har redan en krok eller ring beredd. Om så är fallet kan du hoppa över det här steget.
  • Placera hö på nätet. Lossa dragsko i hö nätet genom att dra ringarna isär. Fyll med hö. Se till att höet är lös nog. Dra strängen av nätet så att den stängs på toppen. Placera en dubbelsidig enkelt att hö nätet för att hålla stängt. Du hittar den här i de flesta järnaffärer.
  • Bifoga ditt hö netto till kroken i taket. Du kan använda olika knutar med detta, men det är lämpligt att använda en snabbkoppling knut. Denna typ av knut används också när du binder din häst upp och är även användbar när binda hö nätet. Detta är en hållbar knut, men kan obundet lätt genom att dra i repet. Använd den här typen av knut så i en nödsituation och din häst får sina hovar intrasslad i knut, kan du knyta den med lätthet och undvika allvarliga skador på din stud.

Utfodring din häst försäkrar dig att det har något som upptar sitt sinne under hela resan.