E2y

Hur handfeed en fågelunge

Handmatning en fågelunge är inte en lätt uppgift

Handmatning en fågelunge är inte en lätt uppgift. Bortsett från att det är en rörig jobb, ger handmatning du det fulla ansvaret för barnet fågelns liv. Kom ihåg: En felaktig handling kan sätta sitt liv på spel. Så för att undvika att äventyra fågelns liv på något sätt, måste du veta hur man korrekt handfeed det. Här är instruktionerna.

Hur handfeed en fågelunge. Förbered utfodringsplatsen.
Hur handfeed en fågelunge. Förbered utfodringsplatsen.
  • Förbered utfodringsplatsen. Du måste se till att utfodring området är både bekvämt för dig och barnet fågeln. Du kan placera fågelunge i ett akvarium fodrad med bomull handduk på botten och pappershandduk på toppen. Denna inställning kommer att ge en varm miljö för barnet fågeln och gör det lättare för dig att rengöra området efter utfodring.
  • Förbered maten. Det finns flera utfodring formler för fågelungar, men se till att välja ett märke som du litar på. I en skål, blanda formeln med en liten mängd varmt vatten (110 ° F). Formeln måste ha konsistensen av baby spannmål eller sås. Undvik att göra det för tjockt eftersom maten kan fastna i grödan och orsaka kvävning. Om det är för vattnig, å andra sidan, kan det orsaka diarré. Också, inte mikrovågsugn maten. Mikrovågsugnen inte jämnt värma maten. När du är klar förbereder, sätta en bra mängd av formeln i en spruta.
  • Börja att mata. Börja med att göra en bra grepp om din baby fågel. Placera huvudet i mellan mitten och pekfingret. Öppna sedan barnet fågelns näbb med tummen. Stick in sprutan i den vänstra sidan av näbben och pumpa ut mat, som vid det här laget bör nå en temperatur på 107 ° C. Låt fågeln att andas som dess äter. Det kommer att sluta suga mat när den försöker att andas, så se till att inte pumpa ut mat vid denna tid. Om du ständigt mata barnet fågeln som den försöker att andas, du sätter sitt liv på spel.
  • Observera barnet fågeln. Eftersom du inte vill overfeed barnet fågeln, som orsakar skador och dödsfall, måste du veta om det är fullt eller behöver lite mer mat. Du kommer att känna barnet fågeln är fullt om sin skörd redan svullnad. Om fågeln är klar att äta, se till att kassera överbliven mat.
  • Gör register. Anteckna matdags för ditt barn fågeln, så att du vet vilken tid du behöver för att mata den igen. Vanligtvis bebisfåglar måste utfodras minst fyra gånger på en dag. Barnet fågelns gröda ska vara tom när du matar den igen.
  • Städa upp. Du måste rengöra fågeln, utfodring området, och utfodring verktygen efter utfodring. Fågeln bör torkas rent, medan de smutsiga pappershanddukar i akvariet bör ersättas med nya. De livnär verktyg, å andra sidan, bör rengöras med varmt tvålvatten.

Det tar en hel del tålamod för att korrekt handfeed en fågel. Om det är första gången du gör detta jobb, anser handmatning barnet fågeln under ledning av en veterinär eller en expert uppfödare.