E2y

Hur frö ett nytt akvarium med nyttiga bakterier

Välgörande bakterier förhindra ansamling av mycket giftig ammoniak som kommer från avfallet utsöndras av fisk genom att främja sönderdelning av avfallet. Sådd ett nytt akvarium med nyttiga bakterier är därför nödvändigt att hålla ditt husdjur fisk frisk. Vattenväxter är avgörande i denna process eftersom de också konsumerar eller härleda näring från fiskavfall och ger mer yta för de nyttiga bakterierna att växa på.

Ett. Redo för nya akvarium för att odla vattenväxter.

Vattenväxter behöver ordentlig substrat och belysning. Ett substrat är "jord" på vilka vattenväxter kommer att slå rot och få näring. Dessa kan vara ärter grus, akvarium grus eller sand. Beredda näringsrika substrat är också kommersiellt tillgängliga och är användbara för att få fart på odling av vattenväxter. Precis som vanliga växter, vattenväxter behöver ljus för fotosyntesen. Eftersom de flesta akvarier är belägna inomhus ordentlig artificiell belysning ska sättas upp. Detta är vanligtvis bara fluorescerande lampor installerade på toppen av akvariet.

Hur frö ett nytt akvarium med nyttiga bakterier. Redo för nya akvarium för att odla vattenväxter.
Hur frö ett nytt akvarium med nyttiga bakterier. Redo för nya akvarium för att odla vattenväxter.

2. Sätt i vattenväxter.

Snabbväxande vattenväxter skulle göra klokt i att påskynda den övergripande processen för sådd ditt nya akvarium. Exempel på sådana typer av vattenväxter är Java mossa och Wisteria. De är lätt att få från de flesta sällskapsdjur djuraffärer. Eftersom dessa växter växte i en tank som redan har en väletablerad koloni av nyttiga bakterier, har du redan en bra utgångspunkt population av bakterier i ditt nya tank.

Tre. Öka bakterier befolkningen.

Sätt i vattenväxter. Öka bakterier befolkningen.
Sätt i vattenväxter. Öka bakterier befolkningen.

Bakterier foder på ammoniak och bryta ner det till mindre skadliga ämnen. Så det snabbaste sättet att öka bakterier reproduktion är att gradvis lägga små mängder ren ammoniak i den nya tanken. Sätt bara en matsked ammoniak efter att du har planterat vattenväxter och omedelbart testa nivån av ammoniak. Gör samma sak nästa dag och om du hittar den nivå av ammoniak att vara mindre då det tyder på att de vattenlevande växter och bakterier frodas och använder upp ammoniaken. Upprepa denna procedur tills att ammoniaken nivån når noll 12 till 24 timmar efter att du lagt i ammoniak. Detta innebär en bra mängd nyttiga bakterier redan finns och den nya tanken är redo att ta emot sällskapsdjur fisk. Notera att du bör sluta sätta ren ammoniak vid denna punkt och vänta ytterligare 24 timmar att passera innan du sätter i fisken.

Detta sätt att ympa en ny tank med nyttiga bakterier kallas tyst cykling. Det är hittills den snabbaste metoden för att framställa en ny tank som kombinerar både verkan av vattenväxter och de nyttiga bakterierna.