E2y

Hur förstå utrotningshotade regnskogsarter

Den regnskogar anses en tillflyktsort för de flesta av de djur-och växtarter i världen. Däremot kan den livsmiljö i regnskogarna vara bara en del av historien i dag. Det är därför de arter som fann skydd till dem en efter en blir hotade. Vissa djur och växter är taggade som hotade att folk ser en potentiell risk för dem att bli utrotade. Det kan finnas två skäl till det: det kan vara att antalet arter blir för få eller miljöförhållanden förändras.

Regnskogen ekosystemet

I approximation, kan över 50 procent av allt liv på jorden finns i regnskogarna. Det finns nästan 50 miljoner levande arter som finner skydd där. Men den utmaning som klimatförändringen för miljön och människors koloniseringen av landet, är en hel del av de arter blir hotade. Några fakta som anges av Internationella unionen för skydd av natur och naturresurser uppger att 40 procent av de totala organismer i regnskogar löper risk att utrotas.

Utrotningshotade djuren i regnskogen

Det finns en hel del regnskog djur som nu taggade som utrotningshotade. Några av de vilda djur som är en del av listan är:

Hur förstå utrotningshotade regnskogsarter. Regnskogen ekosystemet.
Hur förstå utrotningshotade regnskogsarter. Regnskogen ekosystemet.
  • Golden Lion tamarind apa. Denna vild apa hittas oftast i låglänta kustområden i Rio de Janeiro i Brasilien. Människor jagar dem vanligtvis för sin päls, en anledning till deras befolkning hade minskat.
  • Schimpans schimpanserna folkmängd är utbrett över hela världen,. Dock deras antal minskar på grund av människans exploatering av förlust av livsmiljöer.
  • Gorilla. Denna apa är klassificerad som akut hotade arter redan. Nästan 80 procent av befolkningen har utrotats under de senaste tre generationerna. De främsta orsakerna till deras utdöende är mänsklig jakt, livsmiljö kvalitet förändring, och djursjukdomar.
  • Orangutan. Orsakerna till minskningen av befolkningen är förstörelse av livsmiljöer och jakt. Deras befolkning har minskat med cirka 80 procent under de senaste 75 åren.
  • Bengalisk tiger. Förlusten av livsmiljöer och tjuvjakt är två av skälen till att bengaliska tigrar hade minskat i befolkningen.

Andra djur som ingår i förteckningen är jaguarer, tukaner, harpy örnar, sjökor, björnar, och mycket mer.

Utrotningshotade rainforestväxter

Miljön i regnskogen rymmer 80 procent av de gröna blommande växter. Ca 2,5 hektar av tropiska regnskogar innehåller mer än 750 typer av träd och 1500 arter av högre växter. Förlusten av varje tunnland för odling, loggning, och andra typer av utveckling, kan hundratals växtarter försvinner för alltid. Vissa växter som klassificeras arter som är en listan för utrotning är:

Även om jakt och kommersialisering är redan given åtgärd. Utrotningshotade djuren i regnskogen.
Även om jakt och kommersialisering är redan given åtgärd. Utrotningshotade djuren i regnskogen.
  • Orkidéer. Under de över 25.000 olika typer av orkidéer, bär många av dem tecken på att vara hotade och utdöda redan. Förstörelse av livsmiljöer och smuggling är två av skälen till deras utdöende.
  • Rafflesia blomma. Den största blomman är rafflesia anses som en av världens mest sällsynta och hotade växter.

Eftersom de flesta av orsakerna till utrotning av djur är relaterade till människans handlingar, är de flesta miljöaktivister uppmaning till mannen att ge dem tillräckligt med omsorg. Regeringen förbjuder redan jakt på djuren och kommersialiseringen av regnskogar för att bättre rädda livet på arten.

Även om jakt och kommersialisering är redan given åtgärd

Även om jakt och kommersialisering är redan given åtgärd, kvarstår utmaningen i klimatförändringen. Ändå är människor gör alla nödvändiga åtgärder för att motverka effekterna av fenomenet. I slutändan rädda livet på utrotningshotade arter ligger i händerna på människor.