E2y

Hur förbereda en grubblare för kycklingar

Nykläckta kycklingar kräver delikat bostäder för att säkerställa korrekt utveckling och hälsa. Den lämpliga bostäder för dessa kycklingar kallas en grubblare. De ska bo i grubblaren tills de mognar till en ålder där de kan överleva i en kyckling kupp. Den grubblare kommer att behöva flera objekt om du vill att dina kycklingar att överleva. Det ska finnas gott om utrymme för ungarna att flytta runt samtidigt anständigt skydd mot yttre påverkan som kan hota deras överlevnad. Den grubblare bör förberedas med tillräcklig värme med en god tillgång på mat och vatten. Bortsett från dessa villkor, det finns andra villkor som du måste skapa för att se till att dina kycklingar växer till att bli friska tillägg till din kyckling kupp.

Hur förbereda en grubblare för kycklingar. Att mäta en grubblare.
Hur förbereda en grubblare för kycklingar. Att mäta en grubblare.
  1. Skapa en grubblare. Idealet är en grubblare ett område som kommer att segregera kycklingar från resten av invånarna i din hönshuset. Den grubblaren kan vara ett litet område av din hönshuset som har tillräckligt med väggar för att förhindra de större kycklingar från att flyga in och jävlas med ungarna. I händelse av att du inte har utrymme för detta, kan du köpa färdiga kycklingmödrar eller skapa dina egna genom att använda kartong eller plast förvaringsfack. Den ideala grubblare är dock ett litet hus som är förhöjd med en area avspärrat med väggar för att skydda fågelungarna från vandrande utanför grubblare.
  2. Att mäta en grubblare. För att se till att du har tillräckligt med utrymme i grubblaren för kycklingar att andas in, måste du följa vissa mätningar motiveringar. För kycklingar som är 0 och 4 veckor gamla, behöver du en yta storlek på minst en halv kvadratmeter per kyckling. När dina kycklingar når en mognad av 4 till 8 veckor, expandera grubblaren att tillåta en kvadratmeter per kyckling. För äldre kycklingar motsvarande 8 till 12 veckor kommer att behöva 2 kvadratmeter för varje brud. Efter dessa mätningar kommer att säkerställa att dina kycklingar kommer att ha tillräckligt med utrymme för att leva i. Se till att skapa en grubblare som kan utökas enkelt för att ge mer utrymme.
  3. Förbered sängkläder. För att ge optimal komfort för dig kycklingar, sprida risskal eller tall spån på grubblare golv. Hela golvet ska vara linje med dessa. För att uppnå rätt foder tjocklek, se till att när du sprida strö på golvet att golvet inte kommer att vara synlig längre. Den urin och avföring att kycklingarna producerar kan bli giftiga. Strö absorberar dessa för att sänka toxicitet nivå.
  4. Ge en värmekälla. Kycklingar kan utveckla förkylningar. Om de gör det, kan det minska risken för ungen överlevnad. För att undvika detta måste du ge gott om värme. Placera en röd och gul glödlampa ovanpå grubblaren att tjäna som en värmelampa. Kontrollera att höjden på lampan är justerbar. Slå på ljuset och låt den värma upp kycklingar. Observera kycklingarna noga med avseende på ljuset. Om kycklingarna är grupperade nära lampan, då är det för kallt. Se till att justera lampan därefter. När ungarna mogna, behöver du mindre värme.
  5. Fem. Förbered utfodring strukturer. Du behöver en god tillgång på vatten och foder för att säkerställa att dina kycklingar får tillräckligt med näring. Placera några waterers att ge kontinuerlig vatten för dina kycklingar att dricka. För flöden, placera några utfodring fack. När ungarna växer, kommer du behöva byta utfodring fack med utfodring strukturer på samma nivå på sina huvuden.

Dessa är några av de viktigaste aspekterna av en riktig grubblare. Om du förbereda allting ordentligt och noggrant övervaka ungarna, så ska du öka chanserna att dina kycklingar kommer att växa till att bli friska kycklingar.