E2y

Hur flytta dina husdjur till Hawaii framgångsrikt

Flytta, i allmänhet, är en knepig att folk inte gör för skojs skull. Utflyttning av fastlandet är en ännu större börda eftersom det är inte bara ett miljöombyte. De flesta gånger är det en förändring av allt, kultur, klimat, även tidszoner tar en dramatisk förändring. Om du är en sällskapsdjur ägare, då ändringen kommer också att påverka din hund. Men eftersom Hawaii är mycket strikt med rabies kontroll, kommer du och ditt husdjur måste gå igenom flera processer bara för att få din hund, katt eller annat husdjur till Aloha staten. Här är några riktlinjer och tips så att du och ditt husdjur kan ha en enklare och snabbare sätt att njuta av nejder i Hawaii.

Hur flytta dina husdjur till hawaii framgångsrikt. Få ditt husdjur vaccinerade och testade.
Hur flytta dina husdjur till hawaii framgångsrikt. Få ditt husdjur vaccinerade och testade.
  • Följ checklistan. Det bästa sättet att göra detta är att följa checklistan tillhandahålls på Hawaii Jordbruksverket hemsida för sin 5-dagar eller mindre program. Med programmet, har ditt husdjur inte ta 40 dagar obligatorisk karantän. Checklistan finns i pdf-form här: http://hawaii.gov/hdoa/ai/aqs/aqs-checklist-5.pdf. Följ denna checklista till punkt och pricka så även en liten felbedömning eller misstag kan diskvalificera dig från programmet.
  • Få ditt husdjur vaccinerade och testade. Se till att ditt husdjur får minst två mot rabies skott som är 90 dagar eller mer isär och mindre än 90 dagar före flytten. En OIE-FAVN rabies blodprov är också obligatoriskt, kan din lokala veterinär göra detta åt dig och han eller hon kommer sedan att skicka resultaten till KSU eller DOD. Kom ihåg att berätta för din veterinär för att administrera testet mer än 120 dagar före flytten, och att placera ordet Hawaii i blodprov inlämningsformuläret, detta sätt kommer DOD eller KSU skicka filen direkt till Hawaii DA.
  • Implantat ett mikrochip. För att kvalificera för Hawaii program, har en Microchip implanteras till ditt husdjur. Detta sker normalt tillsammans med rabies blodprov som kallas OIE-FAVN. Din veterinär måste skanna ett mikrochip för att kontrollera att det fungerar. Kostnaden för en sådan mikrochip varierar, men det genomsnittliga marknadspriset för dessa användbara instrument är ca 15€ till 30€.
  • Arkiv pappersarbete. Du måste skriva ut alla former från Hawaii Department of Agriculture webbplats, se till att förvara dessa och en annan sats kopior i separata, vattentäta fall. Papper du behöver ta är original eller ens karbonkopior av ditt husdjur rabies vaccinationer med din veterinär underskrift som ska skickas till karantän på Hawaii tillsammans med en attesterad sällskapsdjur import form och betalning. När det gäller dina biljetter, kom ihåg att boka en flygresa för ditt husdjur som vissa flygbolagen har en gräns för hur mycket av sällskapsdjur ombord.
  • Sista förberedelserna. När du har lämnat in din ansökan blodprov, måste du enligt lag att vänta 120 dagar innan du kan ta ditt husdjur med dig till Hawaii. Några dagar innan, inte mer än två veckor, ta med din checklista, tillsammans med ditt husdjur till veterinären för den slutliga läkarundersökning. När ditt husdjur får sin friskintyg och alla väntetider på grund, är du nu tillåtet att ta ditt husdjur till Hawaii för deras speciella 5-dagar eller mindre program

Att flytta till Hawaii är långt ifrån semester som turister erfarenhet. Det är annorlunda, ja, och långt strängare när det gäller husdjur, men om du följer alla steg i checklistan och används här guiden, då knepig bör förhoppningsvis ha minskat. Aloha!