E2y

Hur du utöva din kanin

Funderar på att skaffa ett nytt husdjur, men du är osäker på om du är en hund eller katt människa? Kanske en guldfisk då? Varför inte prova något annorlunda? Okej kanske inte en skorpion, kobra eller maneter. Något mindre, men ingenting som du av misstag skulle förlora i all röran. Något bedårande och söt att dina barn skulle kunna bli kär i. Hmmm. Om du vill ha ett husdjur, prova att äga en kanin.

Fler och fler människor att skaffa kaniner som husdjur

Fler och fler människor att skaffa kaniner som husdjur. De kan vara domesticerade lätt som de är inte svåra att hantera och är faktiskt mycket tama. I själva verket har de även samma socialisering färdigheter som hundar och katter, som över tid de kan integrera sig inom en familj. Kaniner har sina egna unika begränsningar och fördelar, men på det hela, gör de utmärkta husdjur.

Precis som hundar och katter

Precis som hundar och katter, kaniner behöver motion för att överleva. Djuret får inte bur hela dagen eftersom det kommer att leda en eländig tillvaro och saknar någon vilja att överleva. Instängda och trånga, kommer det inte att tillåtas att växa ordentligt. Du kanske inte kan köra med den som en hund men här finns tips om hur du tränar din kanin.

Spela område

Hur du utöva din kanin. Bygg en liten värld.
Hur du utöva din kanin. Bygg en liten värld.

Spela område. Tilldela en tillräckligt stor yta för kaninen att springa runt i. Det kommer att tillbringa en hel del tid här utforska sin omgivning. Se till att detta område är rovdjur bevis och fly bevis. Du måste kunna visa pennan lätt, eftersom kaninen måste övervakas hela tiden. Du vill ge det en viss frihet, men låt det inte helt utom synhåll. Det kommer att spendera ca 4-5 timmar varje dag i den här pennan rör sig. Gör det den bästa pennan kan det vara.

Bygg en liten värld

Bygg en liten värld. Kaninen penna bör ha en massa objekt och saker som den kan använda. Använd lådor, gamla stövlar och andra kasserade föremål. Kaninen kan använda dessa objekt för att hoppa av, begrava i sanden och leka med. Dessa saker kommer att hålla honom intresserad och underhöll.

Sand

Sandbox. Vissa kaniner gillar att gräva. Om ditt husdjur har affinitet för grävning, förbereda en liten sandlåda för honom att gräva runt honom. Kaniner har en instinkt att gräva eftersom de är bytesdjur och naturligt vända sig till marken för att söka säkerhet. Detta kommer att förbereda det om det på något sätt fastnar i det vilda.

En-mot-en interaktion

En-mot-en interaktion. Bond med ditt husdjur. Din kanin behöver kärlek och tillgivenhet för. Leka med det är fortfarande det bästa sättet att se till att din kanin får ordentlig motion den behöver och samtidigt, du ökar sin förtrogenhet med dig.

Även om mycket olika från hundar och katter

Fler och fler människor att skaffa kaniner som husdjur. En-mot-en interaktion.
Fler och fler människor att skaffa kaniner som husdjur. En-mot-en interaktion.

Även mycket annorlunda från hundar och katter, kaniner behöver fortfarande dig att ta hand om det. Att se till att din kanin får rätt mängd motion är inte en lätt uppgift och kräver att du vara vaksam ändå kärleksfull. Behandla din kanin väl och det kommer att bli så lojala mot dig som alla andra husdjur.