E2y

Hur du tar hand om leguaner: iguana skötselråd

Lär dig mer om leguan mat och mer

Leguaner kan göra fenomenala husdjur. Även om du inte kommer att behöva ge dem långa promenader utanför och potträning kommer inte att vara ett problem som får dig ur sängen på 3, det finns andra saker du behöver veta för att bli en ansvarsfull leguan ägare.

Hur du tar hand om leguaner: iguana skötselråd. Vet hur att hålla dem.
Hur du tar hand om leguaner: iguana skötselråd. Vet hur att hålla dem.

De tre stora vårdområden kommer att vara iguana mat, husrum, och ta hand om sina fysiska behov. Med rätt, omsorg, kan ditt husdjur leguaner lever även upp till 20 år.

När du tar ditt nya husdjur hemma, behöver du några varor, såsom leguan mat och mer, vilket kommer att visas nedan i vården riktningar.

 1. Boendesituationen. Flest leguaner lever sina lyckliga liv i ett terrarium. När du köper ett terrarium för ditt husdjur bör du se till att det blir tillräckligt stor för att ge ditt husdjur utrymme att flytta och bekvämt passar alla leveranser som måste placeras i buren med honom. Du vill inte sitta i ett trångt litet utrymme för resten av ditt liv, så ta inte för givet att din leguan vill ha denna typ av behandling heller. Tänk på att de små söta barn leguaner växer till ganska stora ödlor. Du måste placera saker på golvet i terrariet för att täcka botten av glaset. Vad du än placerar där nere måste tvättas eller bytas regelbundet. Leguan avföring tas bort dagligen. Se till att, oavsett vad du väljer att placera på golvet i terrariet, kan det inte ätas av din leguan.
 2. Låt solen skina in Leguaner älskar solljus, så du kommer att vilja se till att du inte beröva din nya vän till familjen. Ett av en leguan favorit verksamhet är att klättra på stockar och njuta av skinande sol. Om din tank är inte i ett område med massor av solljus, kan du flytta den. Om att flytta den inte är ett alternativ, kan du köpa en artificiell ljuskälla från djuraffären. Prata med din veterinär om att köpa en konstgjord UV-ljus i alla fall, eftersom leguaner nytta exponering för ultraviolett B. Du kan också köpa timmer och trä för din leguan att klättra på.
 3. Middag-time behov. Leguaner älskar gröna av nästan alla slag. Några av de mest populära alternativen bör du ge dem inkluderar bok choy, koriander, grönkål, alfalfa, maskrosblad, grönkål, grönt senap och rovor. Frukt och grönsaker kan också vara ett bra alternativ för dessa husdjur. Många leguaner som morötter och äpplen. Vissa även gillar paprika. Massor av färskvatten kommer att vara nödvändig och du kanske vill lägga till i en vecka kalcium dos för att se till att din leguan kvar i optimala health.Nail frågor. Naglarna på en leguan har en tendens att bli väldigt långa. Ju längre de får, desto större chans har du för repor. Det bästa botemedlet är att leverera grov bark för din leguan så att de leker med bark, kommer det ständigt bära sina naglar ner till en hanterbar vinkel.
 4. Vet hur att hålla dem. Vill du vara försiktig hålla din leguan. Inte nog med att de har vassa naglar, men när de växer de lär sig att använda sina svansar som vapen. När du drabbas kommer du att lära dig snabbt inte vill att drabbas igen. Ett bra sätt att hålla dem genom att hålla dem fast på ryggen och hålla dem nära kroppen. Vissa människor rekommenderar omslag din underarm i en handduk och sitter på leguanen på handduken. Du vill vara säker på att chefen för leguanen vänd mot dig. Detta sätt, om svansen används som vapen, är det mer sannolikt att svänga bort från dig i stället till dig. Det är viktigt att du ger din leguan med en socialt stimulerande miljö i unga år, i motsats till en där hon har ingen mänsklig kontakt. Det är inte att föreslå en bullrig, stressande livssituation. Ge din leguan en hälsosam plats där hon har regelbunden kontakt med människor, och hon kommer att belöna dig genom att vara mer sällskaplig i förfall.
 5. Känner sina medicinska behov. Iguanans är inte en lätt husdjur att ta hand om. Faktum är att många leguaner sjuka från olämpligt vård av clueless ägare. Den typiska livslängden för en leguan är 10 år. Men utan ordentlig vård, kan en leguan liv vara betydligt kortsluten. Du bör hålla följande fakta i åtanke innan man beslutar att köpa en av dessa djur:
  Lär dig mer om leguan mat och mer. Känner sina medicinska behov.
  Lär dig mer om leguan mat och mer. Känner sina medicinska behov.
  • Din leguan miljö måste härma hans naturliga miljö så nära som möjligt. Detta innebär att de behöver stora tankar som är fria från vassa kanter. Temperaturen inom deras tankar ska efterlikna den tropiska miljön i regnskogen, vilket innebär någonstans runt 90 grader Fahrenheit. Tanken ska ha många trädgrenar och leguan bör alltid ha tillgång till färskt vatten och mat.
  • Leguaner behöver badas i varmt vatten på en frekvent basis. Fukt är utmärkt för deras hud. Det hjälper också dem att behålla regelbundenhet när det gäller eliminering av avfall.
  • Leguaner behöver motion, vilket kan komma i form av bad eller komma ut ur sin tank och sträcker benen.
  • Leguaner är benägna att metabolisk bensjukdom, förlamning av de bakre benen, skrubbsår näsa, termiska skador, hudinfektioner, torr kallbrand infektioner, abcessation, mun röta, interna och externa parasiter, ägg bindande och stenar i urinblåsan. Regelbundna veterinärbesök bör planeras med en veterinär som har erfarenhet av leguaner. Veterinären bör inte bara göra en grundlig fysisk din leguan, men blod arbete och avföringsprover bör vidtas för att säkerställa att din leguan är frisk.
  • Leguaner har varit kända för att bära och sprida salmonella. För vissa är risken att få svårt sjuka från salmonella förgiftning för stor. Om du vill äga en leguan, måste du se till att du alltid tvätta händerna med tvål efter hantering ditt husdjur. Du bör också undvika att låta barnen röra eller leka med din leguan obevakad.