E2y

Hur du tar hand om en majs orm eller vill köpa en majs orm

Säden orm, även känd som den röda råttan ormen, är populärt betraktas som en av de enklaste ormar att ta hand om. Det är på grund av deras relativa litenhet (de sällan gå längre än 5 meter), deras höga kapacitet för anpassning i olika miljöer, deras milda temperament, deras härdighet och deras lätthet av avel. Läs vidare för riktlinjer för att ta hand om en majs orm:

  • Veta om du är redo att ta hand om en majs orm. Eftersom majs ormar lever upp till 20 år, ta hand om dem kräver engagemang. Fråga dig själv: Är jag redo att utföra daglig vård och utfodring med min orm? Är jag redo att spendera pengar på sin livsmiljö och sina hälsokontroller?
  • Vet hur man väljer en orm. Kontrollera att du köper din orm från en ansedd djuraffär. Köp bara en frisk orm - tecken på en hälsosam majs ormar har klara ögon, rund kropp och frisk hud. Titta noga på sina skalor och se upp för svarta fläckar - en verkligt frisk orm bör inte ha dessa. En majs orm bör också vara aktiv och alert, och dess livsmiljö ska vara ren och välhållna. Slutligen frågar butiken skötare att mata majs orm i din närvaro. Den bör ha en frisk aptit.
  • Börja med en hatchling. Det är bäst att du köper din säd orm som ung hatchling, så att du kan få träna den att svara dig. Minns att du bör ge tid att vänja sig din hantering. I början bör du hantera det bara ett par minuter åt gången och se till att du rör den direkt efter det matats (annars kan frestas att bita fingrarna).
  • Mata din säd orm ordentligt Här är en svår sak att hålla majs ormar:. Kosten helt består av gnagare. Se till att du (och din familj) är beredda att hantera se leveranser av frysta gnagare i kylskåpet. Du bör också se till att du enkelt kan köpa råttor och gnagare för utfodring på din lokala reptil butiker eller butiker djur.

    För att mata din orm, håller frysta gnagare framför honom med hjälp av en pincett (använd aldrig händerna!). Vicka gnagare tills den fångar din orm uppmärksamhet. Din orm kommer sedan fortsätta att svälja sin mat helhet (majs ormar är Constrictors).

  • Ge ditt vatten färskvatten dagligen.
  • Vet var att hålla din säd orm. En baby majs orm kan adekvat leva i en tio-liters akvarium, men du kan köpa en större (säg, 20-gallon) för att rymma den tills den når sin fulla storlek. Se till att du lämnar akvariet med rätt substrat (sängkläder): slaktare, pappershanddukar eller reptil bark. Håll ca 1/3 av akvariet upphettades vid 80 till 85 grader Fahrenheit. Eftersom ormar är kallblodiga och kan inte producera sin egen kroppsvärme med konstgjord uppvärmning är viktigt för dem. Använd inte värmelampor. Värmen måste komma från basen av akvariet.
  • Rengör buren ungefär en gång var tredje vecka. Du behöver inte göra det oftare eftersom majs ormar inte fäller mycket. Vill ösa sin bajs så ofta som möjligt.
  • Ge gömställen för din säd orm Det är bäst att förbereda dessa tre:. En i mitten, en i den kalla sidan av akvariet, och en i den uppvärmda sidan. Gömställen att göra ormen känna sig trygga. Du bör också ge honom en plats att klättra på. Aldrig någonsin sätta två majs ormar i en akvarium, om du inte vill att föda din säd orm. I det här fallet, konsultera en veterinär för instruktioner om hur att leva tillsammans ormar.

Hur du tar hand om en majs orm eller vill köpa en majs orm. Veta om du är redo att ta hand om en majs orm.
Hur du tar hand om en majs orm eller vill köpa en majs orm. Veta om du är redo att ta hand om en majs orm.

Att ta hand om en majs orm är mycket spännande och skulle förmodligen upp din svalka faktor bland dina vänner, men vara säker på att du är redo för det engagemang! Ha så kul!