E2y

Hur du tar hand om en betta fisk

Betta fisk är också känd som siamesiska striderna fisk

Betta fisk är också känd som siamesiska striderna fisk. Dessa levande och interaktiv fisk kan vara ett bra val för ett husdjur om du föredrar det lågt underhåll typ. Ta hem din nya vän och följ dessa steg för att kunna ta hand om en betta fisk.

  1. Välj en betta fisk. Fisken finns på djuraffärer till ett rimligt pris. Var choosey när du väljer en fisk. Beakta tillgängliga fisk för färg och rörelse. Den friskare fiskar kommer att vara mest levande i färg och kommer att svara på rörelse.
  2. Välj ett hem för din fisk. Betta fisk lever grunt vatten i naturen så att du kan ge en liten, skrivbord hem och ändå behålla din nya vän glad. Om du har mer utrymme, men sedan ge din fisk en större hem. De kan överleva i små utrymmen, men det betyder inte att fisken inte skulle vilja ha en större plats. Storleken på hemmet är inte det enda beslutet att göra när man väljer ett hem. Betta fisk kan hållas i en fisk skål eller vas utan filtrering eller i en tank med ett filtreringssystem. Om du inte har filtrering så måste du byta vatten minst en gång i veckan.
  3. Förbered vattnet. Använd inte vatten direkt från kranen eftersom det kommer att kraftigt klorerat som kan skada din fisk. Använd istället en vatten balsam eller prep vattnet i två dagar innan du använder den. Prep vattnet genom att sätta i tanken och sedan låta det sitta för två dagar så att klorid kan försvinna. Kom också ihåg att betta fisk är tropiska fiskar så att vattnet ska vara varmt.
  4. När vattnet är beredd och värms, välkomnar er nya fiskar till sitt hem. Flyt påsen med betta inuti så att temperaturen i påsen kommer att anpassa sig matcha temperaturen i tanken. Häll långsamt några av tanken vattnet i påsen med fisken så att betta acclimates till kemikalier och vatten tillstånd. Efter tio eller femton minuter, försiktigt underlätta fisk ur påsen och in i tanken utan att dumpning påse av vatten i tanken. Töm inte fisken i tanken eller försöka ta honom med ett nät som du kan chockera eller skadar din betta.
  5. Mata fisken en gång dagligen. Inte mycket foder eller du kan döda fisken. Lätt stänka betta mat i tanken. Storleken på fiskens mage är liten så du behöver inte mer än en nypa i tanken.
  6. Hålla rent. När du har betta fisk acklimatiserad till sitt nya hem allt du behöver göra är att mata honom varje dag och hålla fisken ren en gång i veckan. Ta bort alla uppbyggd som växer på tanken sidorna och ersätta en del av vattnet. Håll ett kannor par gallon nära tanken så att temperaturen håller sig lika sedan bort lite vatten och ersätta den en eller två gånger i veckan.
Hur du tar hand om en betta fisk. Välj ett hem för din fisk.
Hur du tar hand om en betta fisk. Välj ett hem för din fisk.

Att ta hand om en Betta fisk kan vara en vind. Allt du behöver göra är att följa instruktionerna och kom ihåg att ta hand om din fisk varje dag.