E2y

Hur du tar hand om en baby papegoja

Att ta hand om en baby papegoja är precis som att ta hand om ett litet barn. Det finns flera göra och inte göra som du måste lägga i åtanke. Men på grund av din hobby kan allt läras. Köpa en baby papegoja från en djuraffär kräver att du också köpa en bärare. Du kan inte hålla fågeln medan du är i bilen körning. Eller du kan inte låta fågeln lös inne eftersom det kan orsaka en olycka. Det är bärare avsedda för papegojor och även bärare för någon form av fågel. Akryl bärare är en av de bättre möjliga alternativ.

Papegojor bär med sig en veterinär intyg om hälsa

Papegojor bär med sig en veterinär intyg om hälsa. Detta innebär att din fågel ordentligt köptes med alla nödvändiga papper. Du kanske också vill be uppfödaren för några skriftliga instruktioner om hur att mata din papegoja och vilken typ av mat han behöver. Din papegoja måste bära ett band på en av sina fötter för att vara säker på att du vet något om dess historia. En fågel veterinär i ditt område måste finnas i förväg. Precis som ett barn barnläkare behöver barnet papegoja också en fågel veterinär för regelbundna kontroller.

Om du måste mata ett icke avvanda barn papegoja

Hur du tar hand om en baby papegoja. Rengör fågelns bur varje dag.
Hur du tar hand om en baby papegoja. Rengör fågelns bur varje dag.

Om du måste mata ett icke avvanda barn papegoja, måste din djuraffär visa dig hur man gör det och vad fågel formel ska användas. Det kan vara svårt att ta väl hand om en baby papegoja som inte är avvanda. Om du har köpt en avvand papegoja, kom ihåg att be uppfödaren vad fågeln äter före försäljningen. Du kan köpa denna typ av foder, så att fågeln inte kommer att känna förändringen av miljön.

En talande afrikansk grå anses vara en god vän. Därför måste du ta hand om din bästa vän med några av de användbara tips nedan:

  1. Behålla sin vatten rent och livsmedel färskt. Ge inte ditt husdjur att matresterna från föregående dag, och inte heller gör det möjligt att dricka vatten som har kvar i skålen.
  2. Rengör fågelns bur varje dag. Kassera liners och leksaker som förstörs för att ge buren ett nytt utseende. Om sällskapsfåglar är kladdigt, ändra fodret 02:58 gånger i veckan.
  3. När du återvänder fågelns leksaker, lägg dem på olika ställen och blanda dem. Papegojor är nyfikna och eftersom de är mycket intelligenta, bör de utbildas för att hålla sitt sinne aktiv.
  4. Lär ditt husdjur att prata. Papegojor är bra på att härma ljud som den hör. Detta säkerställer ägaren att utbilda det är möjligt. Du behöver bara spendera 10-15 minuter om dagen under speltid.
  5. Lär din fågel användbar kommunikation. Fåglar förstår också vad de säger, särskilt papegojor. De inte bara imitera.
  6. Ge inte ditt husdjur kosttillskott och vitaminer inte föreslagit en veterinär.
  7. Mata din fågel en varierad kost.
  8. Ha en veterinär klippa ditt husdjur fågel näbb och klor.
  9. Ta ditt husdjur till veterinären för regelbundna kontroller.

Att ta hand om ett husdjur papegoja är som att ta hand om ett barn

Att ta hand om ett husdjur papegoja är som att ta hand om ett barn. Om du inte är ett sällskapsdjur älskare, bör du inte få ett husdjur. Att ta hand om ett husdjur fågel är liknande att ta hand om ett barn människa.