E2y

Hur du tar hand om en 20 - liters akvarium

En 20-liters akvarium är oftast ett bra val för en nybörjare

En 20-liters akvarium är oftast ett bra val för en nybörjare. Det kan lätt installeras. Det är också tillräckligt stor för att utveckla sin egen aqua-system på så kort tid. Du behöver inte rengöra den ofta eftersom akvariet tar hand om sig själv. Med 20-liters akvarium, kan du njuta av vackra vattenlevande organismer. Du behöver inte heller oroa sig så mycket om dess underhåll.

Hur du tar hand om en 20 - liters akvarium. Var uppmärksam på din "fisk load".
Hur du tar hand om en 20 - liters akvarium. Var uppmärksam på din "fisk load".

Här är några tips om hur man tar hand om en 20-liters akvarium:

  1. Var uppmärksam på din "fisk load". Den tumregel säger att du inte ska ha mer än en tum av fisk för varje liter vatten. Se också till att du matar din fisk varje dag. Var noga med att inte mycket foder dem. Överskott mat lägger sig på botten av tanken och ruttnar.
  2. Testa ditt vatten regelbundet. Du kan köpa vanliga testutrustning i din lokala butiker. Detta kommer att testa akvarium pH, ammoniak, nitriter och nitrater. Detta kommer att ge dig en uppfattning om vilka kemiska processer pågår inuti ditt akvarium. En bra poäng är så här: 0 ammoniak, 0 nitrit och under 40 nitrat.
  3. Lägg vattenlevande gödningsmedel. Du kan köpa vattenlevande gödningsmedel från lokala butiker. Var noga med att följa anvisningarna. Använd inte gödsel som inte är avsedd för akvarium användning.
  4. Rengör ditt akvarium. Skrubba tankens glasskivor med en alg pad eller ren trasa. Ta bort de konstgjorda växter och alla andra dekorationer. Du kan rengöra ditt akvarium inuti ett badkar eller handfat. Använd ren trasa eller alger pad för att ta bort alger från växter och dekorationer. Ta bort döda löv från levande växter.
  5. Byt vatten regelbundet. Ta bort omkring 2 till 3 liter vatten med din sugslang. Om du inte gör detta, kommer toxiner bygga upp och främja algtillväxt. Detta kommer att göra ditt akvarium ohälsosamt. Du kan göra ett vattenbyte på 10 till 15 procent varje eller varannan vecka. Tänk på att du inte bör ta bort allt vatten. Detta kommer att förändra akvariet miljö för fisken.
  6. Kontrollera ditt filter regelbundet. Se till att det körs korrekt. Skölj och ersätta din filtermedia enligt den tidsplan som akvariet tillverkaren. För att göra detta, ta bort pumphjulet, bostäder och vatten insugningsröret från din filler. Glöm inte att skölja varje material. Ta bort den gamla patronen ur filtret. Tvätta filtret många gånger innan du sätter en ny bläckpatron.

Här är några tips om hur man tar hand om en 20-liters akvarium

Här är några tips om hur man tar hand om en 20-liters akvarium. Med enkla hus saker som hink och rena trasor kommer att göra ditt arbete mycket lättare. Om du inte har en alg pad, kan du köpa en i de flesta djuraffärer. Vid rengöring ditt akvarium, tänk på att vissa rengöringsmedel element är mycket giftiga för fiskar. Dessa inkluderar tvål, tvättmedel pulver eller tvättmedel rester. Dessa kommer omedelbart döda fiskar så se till att ditt akvarium är tvål gratis och ren.