E2y

Hur du tar hand om din sköldpadda

En sköldpadda är en markbunden reptil som tillhör Chelonia ordning. Det har i allmänhet en benig skjutreglage skal som fungerar som deras sköld och kan lyftas i de flesta sköldpadda arter.

Sköldpaddan unika utseende gör det gynnsamt och utsmyckade att ha som husdjur, särskilt för personer med allergier mot vanliga husdjur och djur med päls. Djuraffärer erbjuder olika djur husdjur, inklusive sköldpaddor till salu.

Precis som alla andra husdjur, hålla en sköldpadda ger dig samma ansvar som ägare. Här är några riktlinjer för hur man tar hand om en sköldpadda:

Hur du tar hand om din sköldpadda. Gör en konstgjord livsmiljö för att likna en vattenmiljö för din sköldpadda.
Hur du tar hand om din sköldpadda. Gör en konstgjord livsmiljö för att likna en vattenmiljö för din sköldpadda.
  1. Du behöver en stor uppvärmd akvarium som kan innehålla upp till 40 liter, ljus för akvariet, stenar eller stockar som kan passa in i akvariet eller plaskdamm, en plaskdamm, sköldpadda mat, bordssalt och en borste för skrubbning.
  2. Gör en konstgjord livsmiljö för att likna en vattenmiljö för din sköldpadda. Få uppvärmda akvariet och fyll den med cirka 40 liter vatten. Den uppvärmda akvarium kan vara sköldpaddan hus i svalare klimat. Å andra sidan kan plaskdamm fungera som sköldpaddan hem under varmt väder.
  3. Efterlikna sköldpaddans naturliga miljö i en plaskdamm. Dekorera den med stockar och stenar och se till att lämna ett område där sköldpaddan kan klättra helt ur vattnet. Använd starka och måttligt medelstora skogen och undvika att använda små träflis att undvika djuret från att äta dem.
  4. Se till att upprätthålla en temperatur mellan 75 och 85 grader Fahrenheit. Värmare kan placeras i akvarier för att hålla värmen ditt husdjur behöver. Du kan också lägga uppvärmda lampor i stället för värmare.
  5. Se till att mata din sköldpadda husdjur minst tre gånger i veckan. Om ditt husdjur råkar vara en baby sköldpadda, mata det vardagliga. Sköldpaddor kan tolerera råa livsmedel som kött, gröna grönsaker, eller frukter och långa hals maskar. Färdiga livsmedel finns också i djuraffärer. Sätt maten direkt i vattnet, eftersom det är det enda sättet sköldpaddor äter.
  6. Se till att rengöra djurets tanken regelbundet. Sätt sköldpaddan i en mindre behållare vid rengöring av akvariet. Skrubba akvariet med hjälp av en borste, ägnar stor uppmärksamhet åt de slemmiga områden. Sätt fjärdedel kopp bordssalt i varje 5 liter vatten för att minimera risken för svamptillväxt inuti tanken. Ta ut den återstående mat om ditt husdjur inte längre äta det för att minimera risken för bakterietillväxt.
  7. Övervaka hälsan hos ditt husdjur sköldpadda. Kontrollera efter tecken på svampinfektion som manifesteras genom vita fläckar på skalet eller lemmar. Undernäring manifesteras genom en svullen öga eller en soft shell. Separera sjuka sköldpaddan från de andra om du har mer än ett husdjur sköldpadda.
  8. Besök en veterinär regelbundet för att kontrollera och säkerställa välbefinnande för ditt husdjur.

Att ha ett husdjur kan vara mycket roligt

Att ha ett husdjur kan vara mycket roligt, speciellt för varelser som sköldpaddor. Precis som alla andra husdjur, sköldpaddor kräver uppmärksamhet och omsorg. Genom att följa de riktlinjer som ovan, kan du hjälpa din sköldpadda husdjur frodas i många år.