E2y

Hur du reser med flera hundar

Ska du på en resa, men du vill inte lämna din hund bakom

Ska du på en resa, men du vill inte lämna din hund bakom? Oroa dig inte. Här är ett enkelt sätt att resa med flera hundar.

  • Planera din resa. Om du ska resa utanför landet, kolla med din resebyrå om hundar är tillåtna på planet. Vissa flygbolag tillåter inte djur att resa. Se till att du forskning om flygbolaget. Djurägare kommentera ofta om huruvida ett flygbolag är lämplig för djuren att resa. Du bör också forskning om hur länge du kommer att flyga. Vissa hundar kan inte stå för att vara upp i luften för länge. Om du ska resa inom landet, se till att din bil är stor nog att passa dina hundar och ditt bagage. Du kan ta bort baksätet på din bil för att göra plats. Planera var du lägger din hund transportörer. Du kan också resa utan hund transportörer. Du kan planera att sätta sängar på baksidan av din bil. Se dock till att dina hundar är tränade att stanna kvar i bilen när du öppnar dörren. Om du inte har en tillräckligt stor bil för att passa din hund, kan du köpa eller hyra en minibuss.
  • Se till att dina hundar är förberedda för resan. Om du ska resa med flyg, se till att de är lämpliga för flygning. Du kommer att behöva mata dem tillräckligt med mat innan resan. Du vill inte över mata dem. En del djurägare har denna uppfattning att det är bra att över mata din hund innan du reser. Över utfodring kommer bara att göra din hund mer yr under resan och kan få dem att bli sjuka. Ge dem samma mängd mat när du är hemma. Se till att de kissa och bajsa innan hopping på planet. Detta kommer att minska risken att de kissa och bajsa under resan. Om du ska resa inom landet, se till att hundarna är vana att rida bilen. Du kan träna dem genom att föra dem tillsammans med dig när du gör dina matvaror eller när du går till jobbet. På så sätt kommer de inte vara rädd när du buren upp dem när du reser.
  • Ta så mycket mat och vatten. Se till att du packar allt som din hund behöver. Du kan välja att ta med en massa mat eller bara tillräckligt för resan. Hundmat är inte svårt att hitta. Det kommer troligen att bli en livsmedelsbutik där du är på väg. Se till att hundarna har en hel del vatten. Du kan få resa vattenflaskor eller skålar. Se till att de alltid är fyllda med vatten.
  • Har flera stopp. Om du reser med bil, se till att du har flera stopp. Gå med hundarna då och då och låt dem kissa eller bajsa.

Alltid har din hund kontrolleras innan du går på en resa

Hur du reser med flera hundar. Se till att dina hundar är förberedda för resan.
Hur du reser med flera hundar. Se till att dina hundar är förberedda för resan.

Alltid har din hund kontrolleras innan du går på en resa. Besök din veterinär. Det är viktigt att dina hundar är lämpliga för resor. Du vill inte åka med en sjuk hund. Detta kommer bara att förvärra hans tillstånd. Se till att resa leksaker för din hund. Detta kommer att hålla dem upptagen när du reser.