E2y

Hur du lär livskunskap till en pre - teen

Hjälp ditt barn förbereda sig för vuxenvärlden av ansvar och åtaganden kan vara en enorm eller ens överväldigande uppgift för dig som förälder, men det behöver inte vara så om du börjar tidigt i barnets liv.

Pre-teens eller barn i åldern 9 till 12 år är i ett skede där de verkligen önskar för autonomi eller självständighet. Det finns många sätt att hjälpa dina barn att förbereda sig för att gå mot övergången i ett mindre frustrerande eller stressande sätt.

Riktlinjerna nedan är bara några av de sätt att göra din pre-teen barn lära sig nödvändiga livskunskap.

  1. Diskutera med din pre-teen betydelsen av att vara punktlig eller att vara i tid. Ge din pre-tonåring med en kalender och en almanacka. Lär honom att skriva ner i daglig planerare ansvar eller förpliktelser som måste uppfyllas. Åtaganden såsom hushållssysslor, läxor, projekt, skola-relaterade aktiviteter eller händelser, och även tid som måste spenderas på att studera måste skrivas ned i daglig planerare. Hjälpa din pre-teen i att komma upp med en plan eller schema som han lätt kan följa genom att hjälpa till att uppfylla sina mål och skyldigheter i tid.
  2. Lär din pre-teen hur man spenderar pengar klokt och hur man sparar den. När du ger ditt barn sin ersättning, hjälpa honom att prioritera sina behov först och tala om för honom att inte fokusera för mycket om saker som han vill och inte är absolut nödvändigt. Om det är något som han verkligen vill, lära honom att spara upp pengar genom att avsätta en del av sin ersättning, så att han kan senare köpa den. Säg åt honom att hålla koll på sina pengar genom att använda en bärbar dator för inspelning.
  3. Uttryck för din tonåring att utveckla en passion för att studera och utbildning. Diskutera med din pre-teen hur viktig utbildning är. Uppmuntra honom att studera och hjälpa honom med läxorna vid behov. Du kan också uppmuntra din pre-tonåring att engagera sig med att hjälpa andra med deras studier genom handledning eller studiegrupper.
  4. Vårda kärlek och uppskattning i termer av att utveckla ditt barns talanger och låta honom dela den med samhället. Uppmuntra honom att arbeta som volontärer i verksamheten som gör det möjligt för honom att hjälpa andra människor eller förespråkar en god sak. Du kan uppmuntra honom att gå en hund från djurhemmet, gemenskap ren-ups och många andra aktiviteter.
  5. Hjälpa din pre-teen odla lämplighet att hantera konflikter genom att modellera bra och rätt beteende själv. Hjälp honom att uttrycka sin frustration och problem istället för att projicera den genom negativa sätt. Ha alltid i åtanke att leva som man lär.

Om det är något du behöver din pre-tonåring att lära

Hur du lär livskunskap till en pre - teen. Diskutera med din pre-teen betydelsen av att vara punktlig eller att vara i tid.
Hur du lär livskunskap till en pre - teen. Diskutera med din pre-teen betydelsen av att vara punktlig eller att vara i tid.

Om det är något du behöver din pre-tonåring att lära sig, kommer han att odla och ta tag i det när han faktiskt ser dig göra det. Pre-teens mycket lära genom exempel. När de ser att du gör det, kommer de att identifiera sig med dina ord och handlingar och kommer att formas av den.