E2y

Hur du lär hyfs för vuxna

Det är ett etablerat faktum att man inte kan likställa mognad med åldern. Även vuxna har sina tillfälliga bortfaller i goda seder och höger dom när det gäller en talan. Men till skillnad från barn är det ofta en svår och besvärlig uppgift att korrigera en vuxen om hans mindre än glädjande attityd och seder.

Här är några tips och steg du kan använda i undervisningen hyfs för vuxna:

  1. Målet bör du ha är att kunna korrigera en vuxen utan pinsamt honom. Du bör få din punkt över utan att allvarligt skada hans stolthet. I alla situationer, undvik uttryck ut din oro när det finns andra människor runt. Också se till att välja ord som inte störande. Var lyhörd för kulturen skillnad, eftersom det som är respektlöst att du inte kan vara för hans kultur.
  2. Kunna föregå med gott exempel. Den bästa läraren leder och undervisar med gott exempel. Du måste vara väluppfostrad för personen att känna igen (eller komma ihåg) rätt handling som han borde följa. Ibland är allt han behöver en väckarklocka eller en påminnelse. Höra en "tack" skulle påminna honom om att han också måste uttrycka sin tacksamhet.
  3. Ställ särskilda vuxna åt sidan och prata direkt om hur han agerade. Men var försiktig i valet dina ord. Du kan agera som en spegel och berätta för honom vad du trodde att du såg. Säga saker som "Jag är säker på att du inte menar att göra det ser så men ..."
  4. Ibland kan du få ditt budskap genom att använda en indirekt metod. För att undvika en besvärlig konfrontation kan du med fördel använda andra människor, företrädesvis barn att rätta till ett speciellt sätt. Till exempel kommer lära ett barn inom uppfattas av en person varna honom av hans egna. Det finns inga gjorda konfrontationer, men du är säker på att ditt mål personen hör oro just sätt. En annan indirekt metod är att använda omvänd psykologi för ouppfostrad person. Du kan göra detta genom att agera ut vad han själv skulle ha gjort. Detta är en vanlig och ofta tas för given praxis. Andra kan tro att det sarkasm, men det kommer att bero på din leverans. Till exempel när en person stöter du och underlåter att säga förlåt, säger ordet "förlåt" själv.
  5. Utnyttja särskilda tillfällen som vägar för undervisning. Det finns många vuxna sätt guider på tryck som kan ges som gåvor. Det är personligt och kan ges hemlighetsfullt utan att stöta eller pinsamt personen.
  6. Var beredd att berömma en bra handling. Inte alla ouppfostrad människor är ouppfostrad hela tiden. Var beredd att erkänna ett slag och respektfull gärning och prisa eller ta meddelande. En ökning av självförtroende kan få dem att göra mer.
Hur du lär hyfs för vuxna. Målet bör du ha är att kunna korrigera en vuxen utan pinsamt honom.
Hur du lär hyfs för vuxna. Målet bör du ha är att kunna korrigera en vuxen utan pinsamt honom.

Till skillnad från barn, vuxna gör har sin etablerade stolthet och du inte vill skapa en öm punkt ur påminna dem om deras långa försenade sätt. Det en lättnad att det är något du kan göra utan rädsla för pinsamma vuxna.