E2y

Hur du lär din hund att rulla över

7 enkla steg för effektiv träning

Undervisning en gammal hund nya tricks är aldrig lätt, men undervisning en gammal hund att rulla över kan vara en av de svårare trick att bemästra. Din hund måste ha en önskan att behaga om du kommer att få honom att rulla över åt dig. Han har också redan visat sig att han är kapabel av mer grundläggande kommandon. Om så är fallet och du tror att han är redo att rulla över, följer du stegen nedan.

Steg 1

Börja med grunderna. Förstärka "sitta"-kommandot med din hund. Ha honom sitta och stanna på en plats som du kommer igång på denna nya trick.

Steg 2

Lär din hund att ligga ner. Håll en behandling framför näsan och säga, "Down". Som du säger kommandot, leda din hunds nos mot marken och hans kropp kommer att följa.

Steg 3

Hur du lär din hund att rulla över. Börja med grunderna.
Hur du lär din hund att rulla över. Börja med grunderna.

Om din hund kvar på marken, ge honom behandling och få en annan behandling redo. Påminn honom att stanna i det nedre läget genom att upprepa "stanna nere."

Steg 4

Håll behandla i handen och hålla den framför näsan. Som du säger, "Rulla över", gör en cirklande rörelse upp och över huvudet med handen. Hans första instinkt kan vara att stiga upp från det nedre läget när han ser den behandling gå högre i luften. Om detta händer, få honom tillbaka till det nedre läget och försök igen.

Steg 5

När du gör cirklande rörelse med höger hand, försiktigt vägleda hans mage med vänster hand. Guide magen att rulla i riktning mot behandling.

Steg 6

Upprepa steg 4 och 5 och samtidigt uppmuntra honom med fraser som "bra pojke" och "bra jobb."

Steg 7

7 enkla steg för effektiv träning. Lär din hund att ligga ner.
7 enkla steg för effektiv träning. Lär din hund att ligga ner.

När han är klar rullen över, ge honom behandling och belöna honom med beröm och tillgivenhet. Fortsätt att upprepa frasen "rulla över" så att han vet att detta är tricket han har åstadkommit.

Steg 8

När din hund har bemästrat förmågan att rulla till höger, lär honom att rulla till vänster. Du kommer att använda samma steg ovan, medan bara vända positioner händerna. Även om han kan lätt rulla åt sidan mer än den andra, borde undervisa denna motsatta sidan kommer snabbare för honom eftersom han redan förstått termen "rulla över".