E2y

Hur du köper kycklingar

Du bör vara mycket försiktig med att köpa kycklingar för att höja

Du bör vara mycket försiktig med att köpa kycklingar för att höja. Vid en första anblick kommer du aldrig att veta om de är friska eller om de är sjuka. Att vara kunnig att köpa kycklingar är ett måste om du inte vill slösa dina pengar på sjuka eller ohälsosamma fjäderfä. Om du börjar hobbyfjäderfä, måste du först veta av de faktorer som går med det. Inköp kycklingar är det första steget i att ha en egen flock. Men hur vet du att kycklingar som du ska köpa kommer att växa frisk? Den här artikeln kommer att ge dig några tips om hur du köper kycklingar så att du får dina pengar är värt. Läs på.

Hur du köper kycklingar. Gå till din lokala tillförlitliga uppfödare.
Hur du köper kycklingar. Gå till din lokala tillförlitliga uppfödare.
  • Gå till din lokala tillförlitliga uppfödare. Besök din områdets fjäderfä uppfödare och be hjälp att köpa kycklingar. Genom att göra detta, är du säker på att kycklingarna har kläckts lokalt och inte levereras från någon annanstans. Lokalt kläckta kycklingar har bättre chanser att överleva eftersom de redan är vana vid vädret i ditt område. Du kommer inte längre få det mycket svårt att höja dem i termer av klimatet.
  • Leta efter kontrollampa tecken på att kycklingarna är sjuka Några av dessa tecken kommer att berätta om kycklingarna är ohälsosamt eller sjuka, och att man inte ska köpa dem: en röd eller öm mage indikerar att ungen är sjuk, böjd krokiga näbb, bullriga. kycklingar visar stress, en brud som inte svarar på beröring kan vara sjuk. Det finns andra tecken att hålla utkik efter. Håll ögonen öppna.
  • Se till att ungarna vaccineras. Fråga uppfödaren om kycklingarna har vaccinerats mot sjukdomar som drabbar fjäderfä. Pollorum och Mareks sjukdom är bara två av dödliga fjäderfäsjukdomar som kan döda alla kycklingar i flocken när de inte vaccineras. Om de ännu inte är vaccinerade, har dem vaccineras innan föra dem hem.
  • Lådan måste ha hål i dem. När du har valt de kycklingar som du kommer att köpa, kommer uppfödaren stuva dem i en låda för transport till ditt hem. Se till att lådan har hål så att kycklingarna kan andas in och att luft kan gå igenom så att det inte är för varmt inne i lådan.

Köpa kycklingar från en lokal uppfödare är bättre än att köpa på nätet. När du fått dem från säljaren, du ganska mycket har inget annat val än att höja kycklingar, oavsett om de är friska eller inte. Vid valet kycklingar själv från en uppfödare, kan du vara säker på att du köper friska. Nu när du vet hur att skilja friska kycklingar kan du börja nu höja din hjord. Se till att du matar dem ordentligt och regelbundet så att de växer stora och friska. Du kan laga dem när de är gamla nog eller så kan du sälja dem, levande eller redan klädd. När du har bemästrat ta hand och växande kycklingar till höns, kan du göra det till en mycket lönsam verksamhet venture. Så, lycka till på att höja de kycklingar!