E2y

Hur du kan hjälpa tonåringar att sluta röka potten

Många tonåringar ägnar sig åt narkotika

Många tonåringar ägnar sig åt narkotika, och en av de mest missbrukade ämnena bland tonåringar är potten. Det finns en massa människor som vet tonåringar som röker hasch, men är oftast obekväma om att hantera situationen eller prata om problemet. Detta gör dock att tonåringar känner sig som om vad de gör är underförstått medges. Om du vill bromsa vanan potten rökning av tonåringar, här är några sätt för dig att hjälpa dem.

  • Skäl. Innan något annat, bör du försöka att förstå varför tonåringen har börjat röka potten i första hand. Det finns ett antal skäl till varför tonåringar röker marijuana, t.ex. på grund av grupptryck, nyfikenhet, depression, eller ens fullskaligt missbruk. Innan du kan ta itu med narkotikaproblemet, bör du först identifiera roten källan till problemet. Om tonåring är deprimerad och har vänt sig till droger som ett sätt att lindra sin situation, till exempel, helt enkelt tala om för tonåring att sluta röka potten utan att ta itu med de bakomliggande orsakerna till narkotikaanvändning kommer inte göra någonting. Så mycket som du ogillar drogvanor av tonåring, bör du också prova att vara förstående.
  • Laglighet. Därefter berättar tonåring om de rättsliga följderna av att röka marijuana och fångas med marijuana. Berätta din tonåring som en droganvändning rekord kan försämra hans chanser att få ett bra jobb eller komma in i en bra skola i framtiden. Dessutom, kan fångas sälja droger också leda till många år i fängelse. Kontrollera dock att du inte hotar att berätta om tonåring själv. Detta kommer bara få dig att se ut som en fiende, och kommer att göra det mycket svårare för tonåringarna att anförtro dig och faktiskt lyssna på dina råd och den hjälp som du erbjuder.
  • Hälsa. Nästa, överväga de olika hälsoeffekterna av rökning potten. Precis som cigaretter, rökning potten skadar vävnader i lungorna. Det finns också cancerframkallande ämnen i kruka som kan orsaka cancer i det långa loppet. Viktigast, det finns beroendeframkallande egenskaper i kruka som kan göra det mycket svårt för tonåringar att sluta röka potten när de har blivit vana vid det. Bortsett från det fysiologiska beroendet, de flesta tonåringar utvecklar också psykologiskt beroende av potten som gör det svårare för tonåringarna att delen med pot-rökning vana.
  • Ogillande. Medan du bör försöka att vara förstående, i en omfattning, bör du också se till att tonåringarna förstår att du inte tolererar användningen av droger. Visa tonåring att du är villig att hjälpa till, men att man förväntar sig resultat och att du förväntar tonåring att sluta använda droger.
  • Professionell hjälp. Om allt annat misslyckas, bör du överväga att få hjälp från rehabilitering officerare som kan ge tonåringen med rådgivning för att hjälpa honom att bo utanför drogerna. Förutom rådgivning och rehabilitering, kan du anmäla dig även tonåringarna i stödgrupper för tonåringar som har drogproblem.

Hur du kan hjälpa tonåringar att sluta röka potten. Professionell hjälp.
Hur du kan hjälpa tonåringar att sluta röka potten. Professionell hjälp.

Med dessa steg, bör du kunna hjälpa tonåringar att sluta röka potten. Det kommer att bli svårt, särskilt om tonåringarna har rökt potten för ganska länge. Med tålamod och ansträngning, men du bör kunna se förbättringar i teen efter en tid.