E2y

Hur du kan hjälpa din katt genom ett drag

Förändringar i en katt eller deras folks rutin kan orsaka stress i en katt, vilket kan leda till ångest och osäkerhet och leda till känslomässiga och / eller fysiska problem. Att flytta till ett nytt hem är förmodligen en av de mest stressande aktiviteter för en katt. Tyvärr går förmodligen en av de mest stressiga tider för människor också. Därför är det viktigt för katt vårdnadshavare att ägna stor uppmärksamhet åt sin katt vid denna tid och att vara proaktiva i att försöka minska spänningar och problem. Att hålla din katt glad kommer att hålla dig lycklig. Dessa åtgärder är till hjälp för en eller flera katt hem.

Steg 1

Håll dig till din katts schema. Före din rörliga datum, om din katt är van vid ett schema (dvs. utfodring gånger, grooming tider, leka tider, etc.), håll dig till det. Katter är vanedjur. Ingenting kan betona ut en katt mer än om hon är van vid att bli matade eller lekte med vid en viss tid och det börjar ändras varje dag. Den enda schema du kanske överväga att justera är utomhus schemat om din katt är en inomhus / utomhus katt. När du kommer närmare den rörliga datum, hålla närmare koll på din katt (dvs hålla dem inomhus mer) kan vara bättre alternativ. Detta gör att du kan se hur din katt anpassar sig till packningen (även om du inte är packning, är det sjätte sinne katt verkar ha kanske redan har sparkat in där katten vet något om att förändra i sitt liv) och att vidta åtgärder därefter.

Steg 2

Försök att använda blommaextrakt att hålla din katt lugn. Flower väsen kan användas före, under och efter flytten att hålla din katt i en lugn, säker stat. Användningen av blomman väsen är mycket mångsidig som du kan använda den innan tecken på stress för att försöka förhindra ångest eller efter tecken på stress för att få katten tillbaka till ett lugnt tillstånd. Dessutom är blommaextrakt populär bland holistiska veterinärer eftersom medan det kan vara mycket fördelaktigt, med fel man inte kommer att orsaka problem. Den mest populära väsen, och förmodligen det lättaste att hitta, är Bach Rescue Remedy, som kan hittas i de flesta hälsokostbutiker (dvs., Whole Foods). Rescue Remedy innehåller essenser av star-of-Bethlehem, körsbär plommon, Impatiens, rock ros och klematis, som alla är bra för någon typ av stress. Andra essenser som kan vara till hjälp vid en flytt inkluderar Aspen eller Mimulus. Bara tillsätt några droppar till din katts vatten skålen varje dag. Eller så kan du använda dropparna direkt till din katts tunga. Denna metod är till hjälp innan en bil resa eller när din katt uppvisar höga tecken på stress. Vattnet skålen ansökan är bäst för flera katt hushåll.

Steg 3

Tillbringa mer tid med din katt. Spendera mer en-mot-en tid med din katt före och efter flytten kommer att ge trygghet och en lugnande effekt. Under denna tid, räkna ut vilken typ av verksamhet bidra till att lugna eller de-stress din katt. För många katter, är massage mycket lugnande. Detta kan vara så enkelt som att smeka din katt i små cirkelrörelser eller gnugga hennes huvud och öron. För vissa katter, är frisättningen av energi som behövs för att ta bort stress. Driftig lek med sträng leksaker eller bollar kan hjälpa till att frigöra uppdämd energi.

Steg 4

Hur du kan hjälpa din katt genom ett drag. Håll dig till din katts schema.
Hur du kan hjälpa din katt genom ett drag. Håll dig till din katts schema.

Kontrollera att du har rätt rörliga leveranser. Före flytten dagen, se till att du har en krage med taggen på din katt. Kragar ska vara stretchiga eller break-away som katter lätt kan skada deras halsar med styva kragar. Se till att taggarna har ditt nuvarande telefonnummer (er) där du kan nås under och efter restiden. Att ha ytterligare en märkning som ett mikrochip eller tatuering är mer idiotsäker (ifall din katt förlorar hans / hennes krage), men en krage med taggen möjliggör snabbare kontakt om din katt går saknas. Andra kritiska punkter är en riktig bärare (stor nog för katten att vara bekväm under hela restiden) och / eller sele med koppel (inte bara använda ett koppel med en krage som en katt kan lätt glida ur hennes krage, iller selar är ganska full bevisning och bekväm för de flesta katter), portabel mat och maträtter vatten, bärbara kattlådan (er), och leksaker. Dessutom kan filtar eller tröjor med din och kattens doft vara en lugnande effekt för katten (plats i bäraren eller sätet i bilen där katten ligger).

Steg 5

När du flyttar, tillhandahålla en säker miljö genom att isolera din katt. Under lastning och lossning dagar, hålla din katt i enkelrum. Vanligtvis är det mindre eller åtminstone använda rummet bäst (dvs., ett badrum eller redan tömda sovrummet). Se till att rummet är stort nog för en kattlåda, vatten skålen, mat, säng, och leksaker. Placera kattlådan så långt bort som möjligt från mat, vatten, och säng. Detta är en bra tid att sätta resor leveranser (bärare, koppel, sele) i rummet också så att katten inte är stressad senare av deras närvaro. Detta är särskilt viktigt för transportören. Katter älskar att sova i områden där de känner sig trygga. Ibland små utrymmen som en bärare ger komfort för tupplur, vilket innebär under restiden bäraren bör ha en lugnande effekt. Försök också att tillbringa lite tid i rummet med katten hela dagen (ar) (som diskuterats i steg 3).

Steg 6

Håll identifiering på din katt, och har resor leveranser klar för användning. När du reser med din katt (via bil, flyg, tåg, etc.), se till att din katt bär hennes krage med taggen och hålla henne i bäraren eller med en sele och koppel. Denna övergångsperiod kommer att vara en av de mest stressiga tider på flytten som din katts sinne att fly kan vara i högsta beredskap. Det sista du vill ska hända är att din katt bultning från bilen i en främmande miljö och att inte kunna hitta dem. För längre resor som innebär hotellövernattningar, försöka få en produkt med katt feromoner (Feliway är populärt). Feromoner har en lugnande effekt när den sprayas i nya miljöer som hotellrummet och bil (detta kan också vara till hjälp i ditt nya hem innan du tar katten inne). Glöm inte att ha en låda hands i bilen (en aluminium långpanna är riktigt bra för denna eller annan grunt pan) och låt din katt att gå omkring under stopp (vissa katter inte kommer att använda lådan om bilen är stoppad). Ha en vatten skålen finns liksom en liten bit mat. Bli inte orolig om din katt inte äter för mycket under restider, katt tenderar att inte äta när du är stressad. Om din katt är benägna att åksjuka, bara mata henne i slutet av varje dag. Se till att ge vatten under hela dagen, men att så undvika uttorkning. Din katt ska så småningom äta på hotellet efter att hon har avslappnad (eller innan nästa dag). Om din katt visar ingen aptit, även efter att ha varit ute ur bilen för några timmar, kanske du vill ringa din veterinär eftersom detta kan vara ett tecken på depression, svår stress, eller något annat problem.

Steg 7

Inneha ett intyg om hälso-och / eller din katts register. Att ha ett hälsointyg från en veterinär kan vara till hjälp, och kan krävas i vissa stater. Om ditt drag består av resor mellan stater, kontrollera de lokala lagar som gör att du har rätt papper på din katt (er). Bära din katts veterinär register kan vara till nytta också.

Steg 8

Försök att använda blommaextrakt att hålla din katt lugn. Tillbringa mer tid med din katt.
Försök att använda blommaextrakt att hålla din katt lugn. Tillbringa mer tid med din katt.

Korrekt presentera din katt till sitt nya hem. Efter inflyttning är klar, beroende på din katt, kanske du vill hålla henne isolerad i ett mindre rum, flytta henne till sovrummet för första natten, eller låta henne allemansrätten nytt hem. Vilken verksamhet som fungerar bäst beror helt på din katts personlighet. Vissa katter föredrar mindre utrymmen ensam, medan andra kommer att yowl hela natten om det inte får vara nära sina människor, och andra är upptäcktsresande och bara vill lukta och titta runt. Var uppmärksam på de tecken din katt visar och justera därefter. Tvinga inte din katt att utforska, bara öppna dörren där hon hålls och låta henne komma ut på sin egen tid och takt. Om hon börjar visa tecken på stress, försöka stänga av en del av huset så att det nya området är mindre, eller bara föra henne tillbaka till hennes rum och låta henne utforska igen vid en senare tidpunkt. När du fastställa var den formella kattlådan och maträtter kommer att vara, se till att ta din katt till varje plats så hon lär sig vart man ska gå. Du kanske vill behålla resor levererar ut för den första veckan eller två, så att hon kan återvända till sin plats för komfort, om hon är fortfarande nervös.

Steg 9

Vänta med att låta din katt gå ut för första gången i ditt nya hem. Oavsett hur mycket din katt kan vara en upptäcktsresande, om din katt är en inomhus / utomhus katt, hålla henne inne i minst 1-2 veckor när du först komma till ditt nya hem. Under denna första period, måste du upprätta din doft runt platsen, och din katt behöver tid att inse detta är hennes nya hem. När du först släppa ut henne, alltid göra det med tillsynen när kommer hem för ett par timmar. Mina katter börjar få antsy efter vecka 1, men även då jag bara släppte ut dem med handledning under de närmaste veckorna.

Steg 10

Ha någon ombord din katt under de rörliga tider. Detta kommer att bli mer likt när du åker på semester där katten avlägsnas från hemmet innan du börja flytta verksamheten. När flytten är klar, kan du plocka upp din katt och ta henne direkt till ditt nya hem. Följ steg 8 och 9 för att introducera henne ordentligt till sitt nya hem.


En mycket positiv effekt av att flytta är att du kan göra ändringar i din katts rutin mycket enklare än tidigare. Till exempel kan justera mat tider eller utomhus gånger lätt göras utan att resultera i din katt yowling eller pacing väntar på sin förväntade schema. Bestäm om och vad du vill ändra innan du hämtar till ditt nya hem. När du är där, det är ett oskrivet blad. Börja utfodring, grooming, behandling, etc på det nya schemat du önskar. Efter den inledande väntetid, starta utomhus schema som du vill. Eftersom hela inställningen är nytt till katten, kan du skapa en tidsplan för ditt val. Men se upp, som tidigare påpekats, katter är vanedjur. Medan du har en frist när du först kommer till ditt nya hem, troligen kommer det att vara kort. Bli inte förvånad om din katt har anpassat sig till hans / hennes nya schema inom några dagar.