E2y

Hur du håller din kungspyton frisk

När det gäller att hålla bollen python frisk och lycklig

När det gäller att hålla bollen python frisk och lycklig, det finns många olika faktorer som du måste ta hänsyn till. En av de viktigaste stegen för att hålla din kungspyton så frisk som möjligt är att komma ihåg att ta honom för veterinärmedicinska check-up på en regelbunden basis. Här är några andra tips om hur man håller honom glad.

Veterinärkontroller för kungspyton är det viktigaste att komma ihåg om du vill att de ska vara så frisk som kan vara och leva under en lång tid. Hålla din kungspyton tank ren är också ett sätt att bibehålla en frisk python. Ett bra sätt att hålla din python ren och lycklig är att se till att du plocka upp hans avföring när du ser någon, ta en ordentlig behållare sätta avföring i den och kasta den i en utomhus container. Det är ohälsosamma att ha din python krypa i sina egna avföring, vilket kan leda till andra viktiga hälsoproblem. Avföring prover kan också tas till en veterinärklinik för analys om du har några hälsoproblem om din python. Veterinären kommer att testa avföring och avgöra om medicinering skall administreras, för sådana angrepp som maskar eller protozoer infestationer. Vissa objekt bör du alltid ha till hands för grundläggande python första hjälpen är Nolvasan för rengöring av tanken och desinficering vatten och mat skålar, och Betadine för rengöring av din python ackumulerade repor eller andra sorters sår.

Temperatur är också alltid viktigt

Temperatur är också alltid viktigt, se till att du har rätt temperatur i din python tanken hela tiden. Temperaturen i python tank du har bör hållas på mellan 80-86F (27-29 C) under dagen, även att hålla en sola område vid 91F kommer att hålla din python mycket mysig. På natten kan lufttemperaturen på kylaren sidan vara mellan 74-75F men hålla sola området vid 82F för säkerheten. Enskilda reptil värmedynor säljs också för att hålla temperaturen vid olika 20 graders intervall. Det finns också självhäftande kuddar som kan placeras på undersidan av din kungspyton tank för att hålla den vid rätt temperatur. En värmedyna för en idrottares skada skulle också passa för detta ändamål, dessa kuddar kan köpas hos din lokala sportaffär. Om du vill, kan du också använda glödlampor i huvor porslin reflektor för att lägga till ytterligare värme behövs för Pythons sola sidan av tanken. Oavsett måste alla lampor ordentligt avskärmad att se till att din kungspyton inte lyckas bränna sig, är detta ett steg vanligtvis beaktande och detta förakt kan komma med hårda konsekvenser. Alla pytonormar, speciellt Kungspyton, kan få brännskador ganska lätt. Av denna anledning är uppvärmda stenar rekommenderas inte för din kungspyton tank, de kommer att förvandla din python till en bit rostat bröd.

Hur du håller din kungspyton frisk. När det gäller att hålla bollen python frisk och lycklig.
Hur du håller din kungspyton frisk. När det gäller att hålla bollen python frisk och lycklig.

Sammanfattningsvis kan bara en veterinär avgöra säkert om din kungspyton är frisk, brända och i god form eller inte, men du kan ta många olika åtgärder för att hålla din python i gott skick. Om du följer de viktigaste reglerna för att titta på dina temperaturer och hålla din tank ren, då din python kommer att leva ett långt och bekvämt liv. Titta på din python, om han verkar olycklig, förändra något i sin omgivning.