E2y

Hur du ger barnen beröm

Prisa dina barn innebär att du gillar vad de gjorde

Prisa dina barn innebär att du gillar vad de gjorde. Detta är ett sätt att visa att du uppskattar dem. Prisa dina barn är ett sätt att stärka deras självkänsla. Med hög självkänsla skyddar dina barn från alla de utmaningar som världen ställer. De skulle ha en enklare tid att hantera alla typer av tryck och konflikter som de skulle stöta på. De skulle ha en positiv syn och njuta av livet ännu mer. Här är sätt att ge beröm till dina barn.

Hur du ger barnen beröm. Var specifik.
Hur du ger barnen beröm. Var specifik.

Var specifik. Ge beröm till dina barn när de gör vissa framgångar är viktigt. På så sätt dina barn kommer att veta att man är uppmärksam på vad de vilket gör dem att känna sig viktiga och älskade. Ditt barn kommer att vara glad när han vet att du är också nöjda med vad de gjorde. Istället för att säga "Du spelade bra under er basketmatch," berätta specifik lovord som "Du gjorde ett bra jobb att vara aggressiv för att driva till korgen" eller "Du gjorde bra blockerar din motståndare," och liknande.

Var uppriktig. Om du inte menar vad du säger

Var uppriktig. Om du inte menar vad du säger, kommer ditt barn inte att tro dig. De kommer att tro att vad de gjorde är inte viktigt och kommer bara glömma det. Gör det till en vana att berömma dina barn. Fråga om deras dag och berömma dem för vad de uppnått. Du vet aldrig att han kanske väntade hela dagen bara för att visa eller berätta vad de gjorde och höra din lov och komplimanger.

Vara positiv. Undvik att använda negativa kommentarer eller jämförelse som "Du gjorde ett bra jobb, men det kunde ha varit bättre" eller "Du gjorde mycket bra även om du är så kort." Förr eller senare kommer ditt barn att inse att du jämför honom till någon eller något annat. Han kommer att växa upp jämföra sig själv mot andra och så småningom har självförtroende frågor. Han kommer också att tänka att allt är en tävling. Detta kommer inte att vara bra som ditt barn växer upp. Alltid berömma dina barn konstruktivt och positivt.

Prisa dina barn innebär att du gillar vad de gjorde. Var uppriktig.
Prisa dina barn innebär att du gillar vad de gjorde. Var uppriktig.

Beröm nya saker. När ditt barn gör något han inte har gjort förut, bör du berömma dem. Få dem att känna att de är resultat och att du verkligen är stolt över dem för att göra det på egen hand. Saker som ditt barns första steg eller hans första tid att knyta sina skosnören kommer också att göra dig som förälder stolt för ditt barn. Skäms inte för att berömma dem varje gång. Du kommer att känna sig obekväma berömma dina barn när du inte gör det på regelbunden basis. Berömma dem för de nya saker som de har gjort kommer att motivera dem att prova andra saker på egen hand.

Vi gillar att beröm för de framsteg vi har gjort även som vuxna. Det får oss att må bra när vi gör något som andra människor tror att vi gjorde ett bra jobb på. Våra barn känner på samma sätt och de måste berömde också. Gör prisa och berömma ditt barn en vana i ditt hem.