E2y

Hur du blandar salt för ett saltvatten akvarium

Saltvatten akvarier är så härlig att skåda

Saltvatten akvarier är så härlig att skåda. Tyvärr förbereder dem för dina mycket omtyckta havsarter är inte så enkelt. Du behöver informeras om hur man korrekt blanda salt och vatten. Dina blanda färdigheter bör överväga vattnets "specifik vikt" och lämpligt salt-vatten för den typ av marint liv du vill äga.

Även om det finns en hel del metoder blanda salt för salt-vatten akvarier, här är några ganska konkreta steg att följa:

  1. Arbetet med en tidslinje. Starta ett saltvatten akvarium kräver gott om tid. Experter uppskattar mellan fyra och åtta veckor innan ditt akvarium kan bli redo för det marina livet. Så, ha inte bråttom. Investera dina pengar, tid och ansträngning, klokt.
  2. Kontrollera ditt akvarium inrättas. Har du allt du behöver? Saknas en gadget är ett no-no. För en omfattande uppsättning upp checklista, besök fishlore.com .
  3. Utbilda dig själv. Veta mer om saltvatten akvarier är alltid en fördel. Så, få praktiska tips på nätet. Köp böcker. Förstå de grundläggande idéerna i samband med saltvatten akvarier definitivt skulle ge dig bekvämlighet. Forskning om vilken typ av salt-vatten som fiskar du tänker ha. Du val skulle kraftigt bidra till att fastställa den faktiska storleken på ditt akvarium. Du kanske också vill lära sig om skillnaderna mellan sötvatten och saltvatten akvarier.
  4. Var särskilt om varumärket av salt du behöver för din saltvatten akvarium. Vissa salt märken kan vara skadligt för din saltvatten fisk. Välj de som inte innehåller nitrater och / eller fosfater. Akvarium specialister rekommenderar Coralife, Instant Ocean och IO Kristaller Reef som högkvalitativa salt varumärken.
  5. Vatten din tank ordentligt. Använd inte kranvatten, även om det är ren, billigare, och lätt tillgänglig. Du bör heller inte använda kallt eller varmt vatten. Ha ett tillräckligt utbud av destillerat avklorerat vatten. En kommersiell dechlorinator är definitivt kommer att förenkla för dig. Invest på den. När din tank som redan är fylld, förbereda din hydrometer. Det bör kalibreras till 77 grader Fahrenheit. Sedan satte den reglerade areometern i tanken. Låt det flyta frikostigt. Vattentemperaturen bör också hållas vid 77 grader Fahrenheit.
  6. Tillsätt saltet långsamt. Inte bara fördela det i. gradvis minska den i vattnet, och sedan, kolla hydrometer. När den specifika vikten är på 1.015-nivå, ta bort hydrometer och rengör det. Om 36 timmar behövs för saltvatten för att blanda. Experter notera att en kopp salt motsvarar två liter havsvatten. Efter fönsterperioden, föra tillbaka areometern i tanken. Du kan sedan fortsätta att lägga salt i vattnet. Du ska sluta när den specifika vikten träffar den nivå som krävs. För din referens, experter tyder följande områden: för fisk, 1,019-1,022, för rev, 1,023-1,025, och för koraller och musslor, 1,025-1,028.
Hur du blandar salt för ett saltvatten akvarium. Arbetet med en tidslinje.
Hur du blandar salt för ett saltvatten akvarium. Arbetet med en tidslinje.

När allt är klart, returnera en fisk saltvatten i taget. Det skulle göra det möjligt filtreringssystem för ditt akvarium inrättas för att enkelt anpassa sig till den biologiska vikt att den nya fisken skulle ta i.

Så, det är det. En liten ansträngning för din mycket omtyckta marint liv är inte det riktigt noga, eller hur?