E2y

Hur byta namn en adopterad hund

Ny hund - Nytt namn - ny start på ett bra liv!

Tyvärr är många skyddsrum fyllda med hundar som släppts anonymt eller finns längs sidan av en väg. När detta är fallet, är det skydd omedvetna om hundens namn. Om du antar ett härbärge hund du kan möta utmaningen att lära honom hans nya namn. Läs stegen nedan för att byta namn på antagna valp.

Steg 1

Välj klokt. Om du har letat för att anta en hund under en längre tid, kanske du redan har ett namn plockas ut. Eller har du föredrog att träffa din hund och se hur han ser ut och vad hans personlighet är som innan du väljer ett namn. Hursomhelst, se till att du väljer ett namn som är lätt att säga och lätt att svara på. Det har föreslagits att de enklaste namn att svara på är namn som slutar på "y" eller "ie". Eftersom du försöker lära en gammal hund ett nytt namn, kanske du vill ta detta faktum i beaktande.

Steg 2

Hur byta namn en adopterad hund. Har hans eller hennes identifiering tagg skapas.
Hur byta namn en adopterad hund. Har hans eller hennes identifiering tagg skapas.

Har hans eller hennes identifiering tagg skapas. Även om de ännu inte vet deras namn, du fortfarande måste ha ordentlig identifiering för din hund. De första dagarna hemma kommer sannolikt att vara förvirrande och kära för din antagna hund och han skulle försöka fly. Om han inte fly, finner vem han kommer att kunna komma i kontakt med dig.

Steg 3

Prova på för storlek. Börja omedelbart lockar på hunden med det namn du valt. Blanda inte ihop honom genom att gå fram och tillbaka mellan två eller tre namn. Kalla honom inte förrän du har avvecklas på ett namn. I de första dagarna hemma, säg det till honom om och om igen medan klappa honom.

Steg 4

Ring honom från ett annat rum. Många hundar reagerar på frasen, "Kom hit (namn)". Så även om din nya hund inte inser att han har bytt namn, kan han svara på det här kommandot ändå. Snart kommer han att börja inse att det nya namnet alltid åtföljs av denna gemensamma kommando.

Steg 5

Ny hund - Nytt namn - ny start på ett bra liv! Prova på för storlek.
Ny hund - Nytt namn - ny start på ett bra liv! Prova på för storlek.

Föra dialog. När du går igenom din dagliga rutin, prata med din nya hund, alltid sätta sitt namn i början eller slutet av varje mening. Han kommer att börja se att det nya ordet upprepas mest i hans närvaro.

Steg 6

Ha tålamod. Din hund bara har känt sitt nya namn för en bråkdel av tiden, jämfört med åren blev han heta något annat. Ha tålamod och vet att med tiden kommer han att svara på det namn du valt för honom.