E2y

Hur berätta om en iller är manlig eller kvinnlig

En iller är ett däggdjur som är lång

En iller är ett däggdjur som är lång, smal och ser ut som en iller. Den har en beläggning av päls som är vit, svart, brun eller blandade. Dess vikt varierar från 1 till 4 £ och är ca 20 inches i längd, inklusive en 5-tums svans. Det sover omkring 14 timmar om dygnet och är vaken under skymning eller gryning. Illern kan leva i genomsnitt 8 år. Människor i USA började med illrar som husdjur på 1980-talet. Du kan ha en iller för ett husdjur också. Naturligtvis kommer du vill välja om du vill ta hand om en spishäll (manlig iller) eller en Jill (hona iller). Här är några sätt att ta reda på om din iller är en manlig eller kvinnlig.

Hur berätta om en iller är manlig eller kvinnlig. En iller är ett däggdjur som är lång.
Hur berätta om en iller är manlig eller kvinnlig. En iller är ett däggdjur som är lång.
  • Storlek. Experter är överens om att hällen eller manliga iller är längre än en Jill eller kvinnlig iller. Den manliga iller är ungefär 4 inches längre än den kvinnliga illern. Du kommer också att märka att hällen är större i byggd för. Om den kvinnliga illern växer till ca 15 inches i längd, svans ingår, den manliga illern kan bli upp till 2 meter i längd.
  • Huvudform. Ett annat sätt att berätta om din iller är man eller kvinna är genom att kontrollera formen på huvudet. Illerns huvud är formad som bokstaven "V". Om ditt husdjur ansikte är bredare, då är det en hane. Kvinnliga illrar har mindre ansikten. Vissa säger att näsan av den manliga illern är mer framträdande än den kvinnliga iller.
  • Navel. Förvandla din iller över med sin mage vänd mot dig. Du kommer att vilja göra detta noggrant och försiktigt som så att du inte får din iller för upphetsad. Om din iller rörs, sedan hjälpa den lugna ner sig. Din iller kan repa eller bita dig om det inte gör det. Kontrollera om ditt husdjur har en "navel" på magen. Om den gör det, då är det en manlig iller. Egentligen är "navel" som du ser egentligen inte en navel. I själva verket är det en penis. Det finns på den nedre delen av magen. Du kan berätta om din iller är en hona genom frånvaron av en "navel" och förekomsten av extra hud nära sin anus (vulva).
  • Kattlådan. Du kan också kontrollera din iller är kattlådan. Illrar urinerar och poop samtidigt. Om det är "pöl" nära avföring, då din iller är en hane. Om det inte finns några pölar, då är det en hona, eftersom de urinerar ovanpå avföring. Detta är på grund av deras anatomi.
  • Veterinär. Självklart, om allt annat misslyckas, fråga din veterinär. De kommer definitivt att kunna avgöra skillnaden.

Illrar, oavsett om det är man eller kvinna, är energiska husdjur. De älskar att komma in hålen. De kan även öppna lådor så var försiktig på vad du håller på dem. Du kan behöva förstärka skåp med slitstark förpackningstejp. Annars, njut av din iller!