E2y

Hur avgöra om du ska hitta dina biologiska föräldrar

För ett adoptivbarn

För ett adopterat barn, kan verkligheten reda på att föräldrarna som han har vuxit till kärlek och respektera alla genom åren av hans utveckling inte är hans biologiska föräldrar orsaka verkligen både känslomässig och mental smärta och förvirring. Med all denna ångest och förvirring, kommer adoptivbarn önskar antagligen att söka efter sina riktiga föräldrar för att klara upp de frågor kvardröjande i hans medvetande. Men att hitta hans föräldrar är ingen liten bedrift och hantera resultaten kan verkligen ta en vägtull, särskilt om resultaten visar sig vara en besvikelse. Detta är anledningen till att någon försöker hitta sina biologiska föräldrar borde verkligen fundera på några saker innan man beslutar att gå på jakt. Om du är adoptivbarn och upplever samma som ovan, då du kommer att behöva vara redo innan du fortsätter med sökandet. Kom ihåg, det finns ingen rewind knappen ska processen och resultaten bli alltför olidlig att hantera.

Hur avgöra om du ska hitta dina biologiska föräldrar. Reflektera över dina känslor.
Hur avgöra om du ska hitta dina biologiska föräldrar. Reflektera över dina känslor.
  1. Reflektera över dina känslor. Nu när du vet att dina föräldrar är inte dina riktiga föräldrar, är det förståeligt att en hel del blandade känslor och tankar kommer att virvla runt omkring dig. Du kan känna ilska, sorg, nyfikenhet, och andra känslor som kan leda dig till den punkt där de söker efter dina föräldrar kommer att bli din slutet allt och alla. Det är viktigt att du inte agerar efter impuls och verkligen fundera på hur och vad du tycker om situationen. Ta lite tid och djupt reflektera över de mycket grundläggande känslor i ditt sinne. Reda ut förvirringen och bestämma de primära känslor. I slutändan, se till att bestämma den verkliga anledningen till att du vill söka efter och möta dina biologiska föräldrar. Detta kommer att kraftigt hjälpa dig att avgöra ditt nästa steg som är om att leta efter dina biologiska föräldrar eller nöja sig med föräldrarna du har och älskar nu.
  2. Prata med dina adoptivföräldrar. Så snart du har rett ut förvirringen och fastställt de känslor och kuriosa i ditt sinne, kommer det att vara dags att starta en fördjupad diskussion med dina adoptivföräldrar om saken. Även om frågan handlar om dig, måste du ta aldrig vad dina adoptivföräldrar känner om saken ur ekvationen i din slutgiltiga beslutet. Berätta för dem hur du känner och anledningen till att du mixtra med tanken på att hitta dina biologiska föräldrar. Fråga dem om detaljerna i ditt antagande och om de visste dina biologiska föräldrar. Be dem att hjälpa dig med dina tankar och känslor om saken. Välja bana utan dessa människor i mixen kan leda till en djungel av känslor som kan splittras din familj. I slutändan, om du fortfarande vill driva igenom med sökandet, kan dina adoptivföräldrar hjälpa dig att hitta dina biologiska föräldrar.
  3. Förbered för alla eventualiteter. Starta sökandet efter dina biologiska föräldrar är halva slaget. Den andra halvan är att hantera resultatet. Det finns många utfall som antingen kan förse dig med besvikelse eller glädje. Det är viktigt att du förbereder dig för något resultat. Oavsett om din sökning ger inga positiva resultat eller om du hittar dina biologiska föräldrar bara för att lära sig att de inte riktigt bryr sig om dig och gav dig upp, måste du förutse detta och se till att om det händer, kan du ta itu med det.

Reflektera och engagera sig i de ovan nämnda tipsen ovan innan du fortsätter med sökandet. Minns alltid att hitta dem betyder inte att dina adoptivföräldrar inte älskar dig som sin egen. Vad som än händer, vet att dina adoptivföräldrar är fortfarande dina riktiga föräldrar.