E2y

Hur att skilja utan en skilsmässa advokat

När romantik har gått ur ett äktenskap

När romantik har gått ur ett äktenskap, många individer tveka att inleda äktenskapsskillnad eftersom de inte vill ha att anlita en skilsmässa advokat. Det är viktigt att veta att makar utan barn eller anhöriga och begränsade eller inga ekonomiska resurser lagligt kan få en skilsmässa utan en advokat i ett antal stater, inklusive Kalifornien, Virginia, New Jersey, Pennsylvania, Florida och Georgia. En gör det själv skilsmässa utan att använda en skilsmässa advokat kan vara ett ekonomiskt och utan krusiduller sätt för en man och hustru skiljas permanent.

Om rådgivning inte har hjälpt och du är redo att kasta in den äktenskapliga handduken först ringa ditt län kontorist av domstolar kontor i det län där du har din huvudsakliga bostad för att ta reda på om du kan ansöka om skilsmässa utan att använda en skilsmässa advokat. Det är specifik pappersarbete som krävs för att lämnas in när inlämnande av framställningar till domstol för en skilsmässa, så du måste vara säker på att få rätt pappersarbete från kontorist kontor, fylla i det fullständigt och korrekt, och sedan lämna in den till domstolen tillsammans med ett obligatoriskt ansökningsavgift. Om du har absolut inga pengar att betala denna ansökningsavgiften, kan du begära armod och vädja till domstolen att avstå från hela eller delar av skilsmässan ansökningsavgiften.

Hur att skilja utan en skilsmässa advokat. När romantik har gått ur ett äktenskap.
Hur att skilja utan en skilsmässa advokat. När romantik har gått ur ett äktenskap.

Expediten domstolar i din lokala jurisdiktion kan ge all nödvändig pappersarbete eller berätta exakt vilka former krävs vid ansökan om äktenskapsskillnad. Ibland dessa former finns på internet för gratis nedladdning eller föreskrivs ett schablonbelopp på gör det själv advokatbyråer. Men tänk på att kontrollera med kontorist av domstolar att se till att du har varje del av pappersarbete som krävs av ditt tillstånd och din jurisdiktion så att du inte slösa tid eller pengar. Om några anhöriga, barn är inblandade, kommer din äktenskapsskillnad kräver ännu mer pappersarbete itu med denna fråga.

Ta din tid när du fyller i äktenskapsskillnad eftersom det är där du måste inkludera specifika önskemål om fördelningen av alla giftorättsgodset, som är ansvarig för finansiella räkningar och skulder, önskemål angående underhållsbidrag eller barn betalningar stöd och önskemål om barn visitation eller vårdnad.

Tre kopior av din äktenskapsskillnad krävs ett för personen arkivering, en för maken och en lämnas till expediten i domstol. Se till att alla former är signerade och notarized av Notarius Publicus om det behövs.

Hur att skilja utan en skilsmässa advokat.
Hur att skilja utan en skilsmässa advokat.

När en domare recensioner din ansökan kommer du att få reda på om eventuella ändringar krävs. Då är du redo att schemalägga en domstolsförhandling för äktenskapsskillnad, där du måste inställa sig personligen för att besvara eventuella frågor domaren kan ha.

När den slutliga pappersarbete antingen lämnas till dig efter din domstol utseende eller fick med posten, är din skilsmässa slutgiltigt och du åstadkommit det utan tjänster av en skilsmässa advokat.