E2y

Hur att reparera en sele

En sele kan hänvisa till elektriska band eller de som används för stunts, men oftast är det används för att hänvisa till det som används som tillbehör på en häst. En sele av detta slag används för att drapera ordentligt runt en häst för att kunna dra bihang som hästdragna fordon (släde, vagn och vagn) och verktyg som en plog.

Om du har häst sele som behöver repareras

Om du har häst sele som behöver repareras, kom ihåg att det är viktigt att du får jobbet gjort rätt. Det är ganska enkelt och genomförbart, men det är viktigt betonas på grund av arten av selen-funktionen. Tänk vad som skulle hända med en dåligt gjort reparation. En häst sele fungerar som en livlina mellan en häst och dess ägare eller ryttare, så du måste se till att du följer instruktionerna och inte hoppa något eller ta genvägar när reparera en sele.

Också anser att en sele är något en häst kläder

Också anser att en sele är något en häst kläder. Om hästens sele är trasig eller inte fungerar, löser inte problemet genom att helt enkelt få sele material konstruerade för andra djur som kan visa sig vara oanvändbar och ovänliga till hästar. Detta kommer bara göra hästen obekväma och skulle hindra på hästens effektivitet. Eftersom en sele är som en häst kläder, måste du också göra överväganden som selen passar på hästens kropp. Inte alla hästar är likadana, så mycket som möjligt inte bara sätta en annan häst sele på en annan. Storleken eller ställa upp på selen komponenterna kanske inte passar. Som en allmän tumregel bör en häst sele passar hästens kropp bekvämt. Det borde räcka ersättning utrymme för att låta hästen rör sig utan selen chaffing på honom. Det säger sig självt att en trasig eller skadad sele bör repareras så snart som möjligt för att undvika fall av hästar bryta sig loss.

Följ dessa enkla steg för att reparera en sele:

Hur att reparera en sele. Fortsätt att kontrollera andra delar av selen.
Hur att reparera en sele. Fortsätt att kontrollera andra delar av selen.

För att reparera en trasig sele, förbereda följande: kvalitet läder, hålslag eller syl, nitar och skruvar.

  • Kontrollera tyglarna. Om du behöver byta tömmarna, hög kvalitet och utmärkta kvalitet läder är vägen att gå. Se till att tyglarna 'Guide slingor fast ordentligt.
  • Fortsätt att kontrollera andra delar av selen. Kontrollera tillståndet av magen bandet, byxa rem, bogserbåt rem, byxa och spår. Du kan enkelt lägga nya sådana skjuter som du måste prima läder först göra det mer följsamma.
  • Kontrollera tillståndet på kragen. Vanligtvis kragen lider slitage. Om du måste byta ut kragen, se till att du arbetar på lädret för att göra den mjuk och behaglig.
  • Kontrollera blinkerserna. Vanligtvis kräver ersättning. Blinkerserna är användbara för att hålla hästen på plats.

När utforma sele komponenter

När utforma sele komponenter, se till att du använder de bästa materialen som finns tillgängliga. Du kan gå till en läder butik för att få kvalitet läder och råhud, och fråga vad tråden du kan använda för att stödja och arbeta med tjockleken på lädret. Om du inte har en läder punch kan du använda en syl för att göra hål för tråden.