E2y

Hur att rensa upp katt - urin

Som alla kattägare kommer att säga

Som alla kattägare kommer att säga, har katt urin en särskilt oacceptabelt - att inte tala motståndskraftig - lukt. Ovanpå det, det kan färga mattan och trägolv lika. Det finns många anledningar till varför katter kan urinera i felaktiga platser - stinky kattlådor, stress, ålder och sjukdom är bland de vanligaste orsakerna.

Du kommer att kunna städa upp envisa lukt katt urin och fläckar med hjälp av följande tekniker.

 • För trägolv. Katt urin luktar fult som det sjunker in i din trägolv. Ännu värre, kan det färga och ruttna golvet om det ignoreras.
  1. Absorberande dukar. Blot urin-indränkt området med din torr trasa. Kontrollera att du har några av dessa till hands i nödsituationer. En vit duk fungerar bra (eller många pappershanddukar om du inte har en trasa), men tygblöjor absorberar mycket bättre.
  2. Torka bort rester. Torka fläcken försiktigt med en varm, fuktig trasa och sedan torka veden torr.
  3. Rengöringsmedel. Du kan sedan använda en av flera hushåll agenter till fläcken.
   • Många svär vid väteperoxid som en effektiv fläck och lukt remover. Om peroxid späds till omkring 3%, kan man spraya den över katt-urin att avlägsna både fläckar och lukt. Låt peroxiden sitta i ca fem minuter innan blotting.
    Hur att rensa upp katt - urin. Obs: oavsett vilken typ av renare du använder eller vilken yta du rengöring (trä, mattor eller möbler), skulle du väl få råd att prova medlet på en liten, osynlig fläck på ytan innan du använder den till olycksplatsen.
    Hur att rensa upp katt - urin. Obs: oavsett vilken typ av renare du använder eller vilken yta du rengöring (trä, mattor eller möbler), skulle du väl få råd att prova medlet på en liten, osynlig fläck på ytan innan du använder den till olycksplatsen.

    För en ännu starkare rengöringsmedel, lägga till ett par sprutar av handtvål och ett stänk av bakpulver till denna spray. Shake it up, och se det fungera.

   • Utspädd ättika kan hjälpa dig ta bort urin också. Det är bäst att späda vinäger till ca 25-30%. Spraya den varma lösningen på den drabbade platsen och sedan, efter ett par minuter, blot gång med trasan.
   • Bakpulver ensam har varit kända för att bli av med ytliga illaluktande urin, men det kommer inte att hjälpa dig att ta bort djupa fläckar i träet.

   OBS: oavsett vilken typ av renare du använder eller vilken yta du rengöring (trä, mattor eller möbler), skulle du väl få råd att prova medlet på en liten, osynlig fläck på ytan innan du använder den till olycksplatsen.

  4. Torka gång. Använd en annan varm, fuktig trasa för att torka av kvarvarande rengöringsmedel från golvet, och sedan blot golvet torrt.
  5. Färdigköpta rengöringsmedel. Från din djuraffär kan du köpa speciella anti-urin rengöringsmedel beväpnade med nödvändiga ingredienser för att bryta ner bakterier och enzymer, kämpar källan till fläckar och lukt. Naturens Miracle, Urin-Off, enkel lösning och Stain Gobbler är bara några av de tillgängliga varumärken. Antingen ersätta dessa rengöringsmedel för hushållet de ovan, eller använd färdigköpta typ efter hushållet sort.
 • . För mattor katt urin på en matta eller matta är mer än en olägenhet, det kan tränga genom fibrerna och in i stoppningen, vilket mögel att gå tillsammans med den hemska lukten.
  1. Det är lättare att rengöra våta urin. Ju snabbare du kan svara på en olycka, kommer lättare ditt jobb att bli. Men om du försöker att rensa upp och deodorize en intorkad urin fläcken blir din uppgift att vara enklare om du dämpar det med lite varmt vatten innan du fortsätter.
  2. Absorberande dukar. Blot det drabbade området som beskrivs i lövträ avsnittet ovan. Om du blot med tryck i ungefär en halv minut och tyget är torrt, då kan du fortsätta till nästa steg.
  3. Färdigköpta rengöringsmedel. Även om du kan prova de ovannämnda rengöringsmedel först, din bästa insats en tung lagra-köpt matta fläckborttagningsmedel, särskilt utformade för att rikta bakterier och enzymer av olyckor katt urin (du kan hitta dem på din djuraffär). Efter blotting med duken och applicera tryck för att ta bort så mycket av vätskan som möjligt, tillämpa en av dessa städare, enligt instruktionerna på förpackningen.
  4. Blot igen! Efter att låta det sitta, blot rengöringsmedel upp med en ny trasa tills det verkar torrt. Slutligen, med hjälp av en varm, fuktig trasa, applicera ett litet tryck en gång till innan blotting en sista gång med en torr trasa (för att få några rester av rengöringsmedel ut där).

   Du måste kanske upprepa rengöringen steg ett par gånger.

 • Klädsel. Det verkar galet, men katter kan ibland ha olyckor på dina möbler också.
  1. Blot med den torra, absorberande trasa.
  2. Blot igen med den tidigare nämnda ättika lösning.
  3. Använd någon av lagra-köpt färg och lukt removers. Låt den sjunka in enligt förpackningens specifikationer.
  4. Badda platsen torr.
 • Investera i en svart ljus. Ibland lukten av katt urin kan genomsyra ett vardagsrum, vilket gör det svårt för dig att faktiskt hitta den. Men att hitta det du måste! Visste du att lyser katt urin under svart ljus? Om du luktar urin, kan ännu inte hitta det - och särskilt om du förutse kitty beteendeproblem kvarstår - en svart ljus är en smart investering.
 • En sista anledning till vaksamhet göra en samlad insats för att reagera snabbt och fullständigt olyckor -. Om du fortfarande luktar urin efter rengöring upp en plats, då katten kan fortfarande luktar det också. Och det betyder att hon är mer sannolikt att urinera där i framtiden.

Om du befinner dig slåss lukt katt urin och fläckar

Om du befinner dig slåss lukt katt urin och fläckar, bli tröstade av vetskapen att du är inte ensam! Snabba svar är bäst att undvika permanenta fläckar. Den viktigaste strategin är naturligtvis förebyggande. Undersök din katts livsmiljö, stress nivå och hälsa. Om din katt börjar kissa utanför lådan regelbundet, boka en tid med en veterinär för att avgöra om en underliggande hälsoproblem finns. Rengör noga och om du fastställa eventuella orsaker till stress, försök att eliminera dem från din katts liv.

Som alla kattägare kommer att säga. Färdigköpta rengöringsmedel.
Som alla kattägare kommer att säga. Färdigköpta rengöringsmedel.