E2y

Hur att rengöra en sadel

En ren sadel garanterar ditt skydd varje gång du rida din häst

En ren sadel garanterar ditt skydd varje gång du rida din häst. När sadlarna inte underhålls, försämras de lätt och det kan vara farligt för dig. Det bör vara en normal rutin att ge din sadel en snabb torka efter varje användning för att avlägsna svett eller annan smuts som skulle kunna följa det under din åkning. Dock är en grundlig rengöring absolut nödvändigt ett par gånger per år, beroende på hur ofta den används. Följ instruktionerna nedan för att effektivt rengöra din sadel:

  • Börja med att strippa bort delar av sadeln. Ta spännena. När delarna är demonterade, är det mycket lättare att ge varje del uppmärksamhet och ordentlig rengöring. En fuktig handduk kan användas för att torka av smuts och dammpartiklar från sadeldelar.
  • Saddle tvålar är lätt tillgängliga och är gjorda speciellt för ditt skinn. De är gjorda med glycerin och kan rengöra din sadel effektivt utan skador på ditt skinn. Med hjälp av en fuktad trasa eller svamp, plats tvål och lödder på lädret på din sadel. Gnid tvål in till läder med cirkelrörelser undvika områden som kan vara grov eller kan ha vissa mocka material. Dessa är vanligen placerade på knä rullar eller sätena. Undvik att använda rengöringsmedel som annonserar deras förmåga att rengöra absolut ingenting. De kan innehålla vissa ingredienser kan skada din läder.
  • När din sadel är helt soaped, använda en annan tygbit fuktad med vatten för att torka bort, ta bort alla tvålrester från sadeln. Du kan också använda en bomullspinne för de små områden som är svåra att nå. Se till att ta bort alla rester av din sadel tvål från de små sprickor eller sprickor på sadeln. Om du inte gör detta kan lämna tvål instängd och så småningom avklinga läder som lätt kommer att försämras under en kort tidsperiod.
  • Se till att din sadel torkas helt torr med en handduk innan du börjar konditionering ditt skinn. Bivax är ett effektivt sadel balsam. Placera en liten bit på en bit trasa och torka på torrt skinn. Sprid ut det jämnt, men överdriv inte genom att sätta för mycket. Använd den sparsamt men lika på din läder.
  • Så snart din sadel är helt betingad, kan du börja sätta alla dess delar tillsammans. Innan detta sker, se till att varje del har utplånats ren. Metallbeslag kan använda en bit av metall renare för att ge det en bra glans. Byt dina stigbyglar också.
  • Gjorden armbandet på sadeln är det troligaste området där svetten skulle koncentreras på. Ge det en bra tvätt innan det återsänds till din sadel.

Var noga med att alltid rengöra och skick lädret på din sadel

Hur att rengöra en sadel. Börja med att strippa bort delar av sadeln.
Hur att rengöra en sadel. Börja med att strippa bort delar av sadeln.

Var noga med att alltid rengöra och skick lädret på din sadel, inte bara efter att ha använt dem, men innan du lagrar dem också. På så sätt är de alltid i perfekt skick när du behöver gå ridning. Inte bara kommer det att se bra ut, kommer den att tjäna dig också väl för en lång tid.