E2y

Hur att rengöra en kolibri matare

Hummingbirds livnär sig på nektar för att förse dem energi

Hummingbirds livnär sig på nektar för att förse dem energi. Denna söta behandla är inte deras huvudsakliga föda, men. De älskar fånga spindlar, flugor och andra mjuka arbetsföra insekter. Dessa små varelser ger fåglarna proteinet. Det är därför med en kolibri matare ska alltid vara redo att ge dessa fåglar sin energi som behövs. Men även om de äter insekter, bör kolibrier foder fortfarande från en ren mataren. Du vill inte att förbanna dig själv om en av dina hummers blir sjuka på grund av orent och felaktigt underhåll feeder.

Rengöring av kolibri matare kommer inte att ta upp hela dagen, i alla fall. Följ dessa steg och du kommer att se hur lätt, enkelt och snabbt denna rengöring kan vara:

  • Töm behållaren. Lossa birdfeeder topp så att du kan få tillgång till sin reservoar. Ibland blir nektar kristalliseras, vilket gör basen svårt att skruva. Blötlägg mataren först i varmt vatten tills du kan redan lossa toppen. Om det fortfarande är kristalliserad nektar, tillsätt lite varmt vatten i den, tills kristallen vänder vätskan. Töm någon nektar kvar i reservoaren.
  • Skrubba reservoaren fågelbordet. Använd din vanliga disk lösning för att rengöra reservoaren. Skrubbern används för rengöring nappflaskor kan användas för detta. Alla borstar som liknar detta kommer att vara ett bra alternativ. Om ingen av dessa är tillgängliga, gör din egen flaska skrubber genom att linda en metall pinne med bomullstyg. Grundligt skrubba insidan och utsidan av behållaren.
  • Om det finns några fläckar, använd en blek-vatten lösning för att ta bort dem. Blanda en tesked blekmedel till nio teskedar av varmt vatten. Applicera lösningen på de färgade fläckarna och låt det sitta i ungefär fem minuter. Skölj bort det med diskmedel och vatten. Kontrollera om behållaren fortfarande har blekmedel doft. Tvätta igen med diskmedel och vatten tills lukten är borta.
  • Rengör botten och matningsportar. Tappa resterande nektar från dessa delar. Kontrollera om någon nektar uppbyggnad, träskor, och formar. Blötläggning delarna i hett vatten ska ta bort träskor och uppbyggnader.
  • Doppa samma skrubber du använde för att rengöra reservoaren i tvålvatten. Börja skura toppen och botten. Ägna mer uppmärksamhet åt små delar och hörn. Rengör hamnar också, med allt som kan passa i den. Om inte, kör tvålvatten genom portarna tills det är helt fläckfritt. Skölj de bästa och botten delar noggrant genom rinnande vatten.
  • Låt kolibri matare torr. Vila behållaren upp och ner, liksom övriga delar av mataren. Låt dem lufttorka innan påfyllning mataren igen med lite nektar. Om du behöver hänga mataren omedelbart, bara skaka lite vatten och den är klar att använda.

Efter påfyllning av mataren med nektar, kolla om alla luftbubblorna har försvunnit. Ännu bättre, se till att inga luftbubblor finns i hamnen genom att dränera en liten mängd nektar genom porten.

Hur att rengöra en kolibri matare. Skrubba reservoaren fågelbordet.
Hur att rengöra en kolibri matare. Skrubba reservoaren fågelbordet.

Den kolibri matare kan redan hängas och lät fågeln njuta av den söta smaken av ditt arbete.