E2y

Hur att rengöra en koi damm

En bakgård fishpond kan vara en källa till njutning på din fastighet

En bakgård fishpond kan vara en källa till njutning på din fastighet. Konstruera dammen kan vara en svår uppgift, och hålla din Koi damm ren kommer också att kräva disciplin och ansträngning. Koi dammar är populära eftersom Koi är intressanta fiskar. De kan växa sig stora, och de kan till och med leva senaste 100 åren. Å andra sidan kommer inte att behålla din spic Koi damm och span orsaka din fisk att förlora sina färger och mönster, och de kommer så småningom att dö tidigt.

Se till att det finns en tillräcklig växtlighet i din Koi damm. Koi älskar att hålla på sig i mörkret, och bort från potentiella rovdjur. Tillräcklig naturlig vegetation kan också bidra till att ge dem skydd från värmen från solen, och även stöd i tillräcklig cirkulation av syre i dammen. Vegetation kan också hjälpa till att hålla alger befolkningar i schack, vilket bidrar till att bibehålla en balans i dammens ekosystem.

Använd blått färgämne för att bli av med alger

Använd blått färgämne för att bli av med alger. Om din damm tas över av alger, tillämpa lite blått färgämne. Detta kommer att hjälpa till att hålla sina siffror nere. Använd en mängd lämplig för storleken på din damm. Vanligtvis kommer en liten behållare med färgämne vara tillräckligt för en 2.000 till 5.000 gallon damm. Blå färg kommer att utsätta alger till mer värme, därför orsakar dem att dö. Dessa är ofarliga för din fisk, men.

Kontrollera att pumpen fungerar

Hur att rengöra en koi damm. En bakgård fishpond kan vara en källa till njutning på din fastighet.
Hur att rengöra en koi damm. En bakgård fishpond kan vara en källa till njutning på din fastighet.

Kontrollera att pumpen fungerar korrekt, och att den är i gott skick. Varje dammen bör innehålla en vattenpump, för att cirkulera vattnet. En fungerande pump hjälper filtrera bort smuts och andra föroreningar från vattnet. Se till att använda en kraftfull pump, som Koi kräver en stor mängd syre för att överleva och växa.

Utnyttja korn vete

Utnyttja korn vete. Detta kan också hjälpa till att minimera alger populationer i din damm. Detta kommer också att hjälpa till att lösa eventuella grumlighet i vattnet. Bara släppa två påsar i botten av en 5.000 gallon damm. Använd sedan en ytterligare påse för varje 2.500 liter i tillägg.

Använd ett nät för att avlägsna skräp

Använd ett nät för att ta bort skräp. Du kan manuellt ta bort eventuellt skräp som döda löv, insekter och även annan smuts som hamnar i ditt Koi damm. Koi kan bli sjuka om de äter dessa oönskade material. Vissa Koi damm ägare installerar nät över sina dammar för att förhindra döda löv och annat skräp från att falla i dammen. Detta är också ett utmärkt avskräckande mot rovdjur som kan vara intresserade av att äta din fisk (t.ex. däggdjur och stora fåglar).

Rengör dina vattenfall väggar

Använd blått färgämne för att bli av med alger. Kontrollera att pumpen fungerar.
Använd blått färgämne för att bli av med alger. Kontrollera att pumpen fungerar.

Rengör dina vattenfall väggar. Så fort du ser alger på väggarna i din damm, ta en pappershandduk och skrubba bort det. Om du har ett vattenfall och du alger bygga på det, stänga av pumpen, låt faller torka, och sedan strö icke-iodized salt tungt på algerna. Detta kommer att göra susen för död på alger och rengör dina vattenfall väggar.

Rengöring av din Koi damm kommer inte kräva att du ska få Koi fiskar ur vattnet. Din damm är faktiskt deras eget ekosystem, där fisken lever tillsammans med växter och andra organismer. Rengöring din damm kommer att innebära att hålla dem i balans.