E2y

Hur att rengöra en gås

Goose är enuppskattad fågeln när det kommer till köket

Goose är enuppskattad fågeln när det kommer till köket, men har en distinkt smak som ger en rik smak till rätt typ av disk. Om du jagar efter ditt eget spel, städning en gås är nödvändigt att göra det lättare att laga och förvara. Här är hur.

Plocka

Plocka. Det första steget och kanske mest utmanande är plockning av fjädrar från kroppen av gås. Så mycket som möjligt, göra det utanför huset eftersom fjädrarna kan vara rörigt. Du bör också förbereda en papperskorg i närheten som kommer att rymma alla de gås fjädrar som du har tagit bort. Börja plockning genom att nå för fjädrar och dra dem i riktningen av fjäder tillväxt. Annars kommer små fragment av fjädrarna kvar på gås. Också, försök inte ta bort alltför många gås fjädrar på en gång, eftersom dessa kan riva huden.

Hur att rengöra en gås. Plocka.
Hur att rengöra en gås. Plocka.

Debone. Härnäst kommer du att behöva debone gås. Börja med halsen och huvudet av gåsen. Du kan kasta bort huvudet. Halsen kan senare användas för creat6ing såser och brunsås, särskilt eftersom det finns massor av aromatiska ben som är fulla av smak. Du bör då ta en stor kastrull och plats tillräckligt med vatten för att fullständigt dränka gåsen. Låt vattnet koka upp och sedan hålla gåsen med fötterna. Detta gör att du kan dränka gåsen för en minut eller två, då fågeln kommer att skållas. Skållning gör det lättare för dig att ta bort små bitar av fjäder som fortfarande sitter på huden. Använd urbeningen kniv för att ta bort de små fragment av fjäder.

Gut

Gut. Härnäst kommer du att behöva ta bort tarmen på gåsen. Gör detta genom att placera gås på ett bord med sin bröst mot dig. Med hjälp av en mycket vass kniv, skapa ett snitt på magen och börja ta bort muskelmage. Skrapa av muskelmage som fastnar på väggen i magsäcken. Ta ut galla och lever liksom. Levern kan sparas för speciella rätter. Ta bort bocken skott och tarmarna och andra små organ som finns inne i fågeln. Efteråt skär fågeln i sektioner som trumstockar, bröstet och benen, om du ska laga fågeln hela. Om du aldrig har rensad en gås innan, en av de bästa teknikerna som kommer att göra det lättare för dig att använda en urbening kniv som har skärpts i förväg, och att hålla egna gåsen med sina fötter när du gör snittet.

Skölj

Skölj. Skölj slutligen urtagen fågel i varmt vatten. Använd pappershanddukar för att torka av fågeln och göra den redo för matlagning. Om du inte behöver laga gåsen omedelbart, bör du förvara den i en stor lufttät plastpåse, som ska placeras i frysen.

Goose är enuppskattad fågeln när det kommer till köket. Debone.
Goose är enuppskattad fågeln när det kommer till köket. Debone.

Förbereda gås som du har fångat själv är inte bara ekonomiskt, utan också gör en mycket tillfredsställande måltid. Genom dessa enkla steg kan du rengöra gås och få den redo för matlagning eller kylning.