E2y

Hur att rengöra en feeder fågelfrö

Med fågelholkar är en trevlig del av att ha en egen uteplats, men var beredd på en del extra arbete som kommer tillsammans med detta skämt. Om du vill att dina matare att hålla längre, ser trevligare och vara sjukdomsfria livsmiljöer för alla dina gäster som flyger in för sina måltider, du kommer att behöva tas i anspråk för att rensa din matare regelbundet. Jag skulle rekommendera att rengöra dem en gång i veckan till två veckor på ett minimum. Följ dessa instruktioner för ett enkelt sätt att hålla dina fågelholkar välvårdade och väl besökt under hela året.

Hur att rengöra en feeder fågelfrö. Steg 1.
Hur att rengöra en feeder fågelfrö. Steg 1.

Vad du behöver:

  • vinäger
  • vatten
  • sprayflaska
  • flaskborste
  • slang med ett sprutmunstycke
  • gammal smörkniv


Steg 1. Lägg 9 delar vatten till 1 del ättika i din sprayflaska. Ha detta i ett bra läge och märka det för bekvämlighet.

Steg 2. Ta ner din feeder och kolla i öppningen för gamla fågelfrö som kan ha fastnat i botten.

Steg 3. Spraya någon gammal mat ut med ditt vatten och vinäger blandning. Låt blandningen stå i 2 till 3 minuter. Detta kommer att hjälpa till att lossa några svåra bitar och göra processen enklare i slutändan. Ättika är ett bra sätt att ta död på eventuella möjligheter att mögel och är säkrare för fåglarna än att använda blekmedel.

Steg 2. Steg 3.
Steg 2. Steg 3.

Steg 4. Det är där du kommer att behöva din gamla smörkniv och lite armbåge fett. Skrapa försiktigt ut någon fågelfrö som har fastnat, för att förhindra mögel tillväxt. Om du inte kan få allt med smörkniv, kan du också prova att använda en tandpetare för de små sprickor.

Steg 5. Använd flaskborste för att rensa ut alla eventuella svåråtkomliga öppningar nära sittpinnar och utsidan av din feeder.

Steg 6. Skölj ur mataren med spraymunstycke och gå igenom en gång till med flaskborste att dubbelkolla ditt arbete.

Steg 7. Torka feeder ut! Oavsett om du handduk torr eller lufttorka, se till att mataren är helt torr innan du lägger frön igen. Detta kommer att säkerställa att fågelfrö stannar torrare längre.

Steg 8. Lägg mer fågelmat gång helt torr.

Steg 9. Häng din feeder tillbaka upp, luta dig tillbaka och njuta av din fågelskådning igen!

Fåglar är kinkiga, precis som människor, de har sina favoriträtter. Rengöring din feeder hjälper dig att hålla dina befjädrade vänner kvardröjande i din trädgård istället för att besöka din granne!