E2y

Hur att observera djur i vildmarken

Djur som lever i det vilda är normalt rädda för människor

Djur som lever i det vilda är normalt rädda för människor. Detta är varför djur föredrar att bo och bebo de djupare urtag i vildmarken. Som kändisar, alla vilda djur föredrar att ha en viss nivå av sekretess. Djur uppnå detta i viss mån i vildmarken om folk inte har härjat det ännu. Människor kan dock vara ganska nyfikna och intresserade av djur. Denna nyfikenhet leder oss till vill observera djuren i deras naturliga miljö utan att störa eller distrahera dem. Med ett djurs stark känsla av upptäckt, camping i vildmarken för att titta på dem kan vara svårt. Det finns sätt att kringgå detta problem som gör att du kan vara voyeur som du är.

Hur att observera djur i vildmarken. Försök alternativen.
Hur att observera djur i vildmarken. Försök alternativen.
  1. Välj en plats. Eftersom du har valt att följa ett specifikt djur i fördjupningarna i öknen för att se vad de gör när ingen ser, måste du bestämma var du kommer att ställa upp själv. Välj en plats där din syn inte kommer att blockeras i någon riktning. Platsen bör vara relativt nära till den huvudsakliga trail men inte alltför långt av säkerhetsskäl. Se till att välja en plats eller område för att konstatera att människor inte ofta. Djur ska hålla sig borta från platsen där mänsklig inblandning är regelbundna och täta. Kom ihåg att undvika att passera genom eller vandra längs de områden du planerar att observera. Om det finns en bra och stabil träd du kan klättra och ställa in en blind, nöja denna plats i stället, eftersom det kan ge dig en fantastisk utsikt åt alla håll.
  2. Förbered plats. När du har valt plats, är det dags att börja prepping det att fungera som din observation pod. Bygg en enkel rullgardin på fläcken. Använd pinnar, snören, och blad för blinda. Om du väljer en trädgren att kika på, behöver du inte en god täckning. Om du valde en fläck på marken, se till att du omfattas och kamouflerade från alla sidor samtidigt bibehålla en bra utsikt över omgivningarna. Använd de omgivande träden och borstar som stolpar för din blinda. Om möjligt, när du ställer in din blinda, låt det sitta i ett par dagar för att tillåta djuren att vänja sig vid det och tycker att det som en del av naturen.
  3. Blanda in. När du sitter på den plats du planerar att observera från, se till att du smälter in inte tillämpa någon typ av cologne eller parfym eftersom detta kan skrämma djuren borta. Ta inte med mat också. Försök att bära kläder som kan blandas med vildmarken. Undvik att göra någon form av buller.
  4. Ha tålamod. Väntar på ett djur att visa sig själv kan ta ett tag. Det är viktigt att ha tålamod. Slutligen bör ett djur dyka upp för dig att gåskarlen. Kom ihåg att ta med kikare för en bättre vy.
  5. Försök alternativen. Om du inte gillar att vänta, kan du prova ett par saker.
  • Titta på National Geographic eller Animal Planet TV-kanaler. Dessa organisationer har bemästrat konsten att djuret observation.
  • Installera en kamera i den blind du ställa upp. Har din kamera göra iakttagelser för dig. Använd en kamera med en rörelsesensor så att den endast skjuta när rörelse detekteras.

Observation djur görs normalt av forskare

Observation djur görs normalt av forskare, ekologer och djur älskare. Du kan göra det lika bra om det är det som fångar ditt intresse. Kom ihåg att försöka smälta in i naturen. Det är den viktigaste aspekten för att hålla i åtanke.