E2y

Hur att massera en hunds mage och könsorgan

Det räcker inte att du bara mysa och leka med din hund

Det räcker inte att du bara mysa och leka med din hund. Du måste ge det en bra massage för i alla delar av sin kropp. Två viktiga kroppsdelar av din hund som behöver särskild uppmärksamhet är magen och könsorganen. Massera din hunds mage och könsorgan har två syften. Först massage avsedd att slappna hunden och göra det känns tryggt och lugnt. Andra ger massagen dig chansen att känna om det finns några utväxter, tumörer och andra onormala klumpar i hundens mage och könsorgan. För att ge din hund massage på magen och könsorganen, här är tips:

Hur att massera en hunds mage och könsorgan. Coax din hund att ligga ner på rygg på en matta.
Hur att massera en hunds mage och könsorgan. Coax din hund att ligga ner på rygg på en matta.
  • Coax din hund att ligga ner på rygg på en matta, handduk eller matta på golvet. Gnid ryggen och magen och placera ditt ansikte på axeln upprepade gånger säger sitt namn samtidigt beställer den för att få ner till golvet. Men om din hund fortfarande inte vill ligga ner på rygg Tvinga inte det. Istället knäböja du bara ner bredvid den och börja massera magen och könsorganen medan den är i stående position.
  • Börja med att gnugga hundens mage med handflatorna. Men inte kittla inte hunden som det kan bli rastlös och komma bort från din förfrågan. Bär inga ringar eller andra föremål som kan orsaka irritation på magen och könsorganen. Håll dina naglar väl trimmade också. Långa naglar kan repa hundens mage och du inte vill att det ska ske.
  • Gnugga och massera hundens mage och könsorgan i cirkulära rörelser - medurs. Utgå från övre delen av magen med en hand medan den andra handen fungerar ner till könsorganen. Undvik att spela med hundens könsorgan som du kan ge fel signaler att du spelar sexlekar. Bara köra handflatorna längs området, applicera måttligt tryck.
  • Pressa vissa delar av hundens mage att känna om det finns några klumpar eller utväxter. Det reproduktiva området för tikar är den gemensamma plats där tumörerna växer. Känn här området med handen. Du kommer att veta om klump är onormal om man rör sig och det är svårt att känslan. Upptäcka tidiga utväxter kommer att spara mycket pengar eftersom du inte kommer att spendera så mycket om du har dem avlägsnas kirurgiskt.
  • Göra större cirkulära massage slag som du fortsätter att gnugga hundens mage och könsorgan. Så det första massera dig hundens mage med mindre cirkelrörelser. Efter ett par minuter, byta till större rörelser, men fortfarande i medurs riktning.
  • Lätt placera din hand på könsorganen. Använd hela din hand i massera könsorganen. Undvik att använda bara ett finger eller två som hunden kan förväxla det gnidning som ett kön stimulerande handling. Gnid området två eller tre gånger bara sedan gnugga magen.
  • Flytta upp till den övre delen av magen, nära halsen på hunden. Detta kommer att vara kulmen på massage, när du går högre till magen och axeln. Du kan glida din Palm flera gånger från nära axelpartiet ner till magen som en uttalad slutsats av massage.

Ge din hund en massage på magen och könsorganen bör göras regelbundet - minst en gång i månaden. Detta är en rutin som inte får försummas om man vill behålla tämja din hund samt avgöra om hunden har livmodercancer som är ett hot mot dess hälsa och liv.