E2y

Hur att hysa en hingst

Så, har ni beslutat att skaffa dig en fin hingst, en häst som kan galoppera med bästa av dem. Ja, kan ha en vara din dröm, men du ska veta att det tar en hel del att ta hand om en hingst. Till att börja med måste du kunna ge lämplig bostad. Detta krävs eftersom hingstar är kända för att vara ganska aggressiva när det gäller konkurrerande hästar och ston. Om en hingst kommer nära ett sto, kan du vara säker på att han kommer att göra något bara för att para sig och ras. Om det finns en annan häst i vägen, då han kommer att sparka och trampa honom på hans väg till stoet. Som sagt behöver du en mycket robust och välbyggd stabil. Här är några tips på saken.

Hur att hysa en hingst. Utrymmet.
Hur att hysa en hingst. Utrymmet.
  • Utrymmet. Tekniskt sett ska du rymma endast 1 hingst per stall som de kan få mycket aggressiv mot andra hästar. Du kan förmodligen få en åsna eller get lever med hingsten i syfte djur socialisering men se till att han är den enda hästen i stallet. Golvytan ska vara tillräckligt stor för honom, en bra åtgärd vore 13 av 13 kvadratmeter. Om du planerar att ge honom sällskap, sedan göra utrymmet större.
  • Väggarna. Väggarna för hingsten stabila eller stall ska byggas med stark och robust material. Beroende på utformningen av stall, måste du bygga 2 till 3 väggar. Om du designar ett stall med 2 portar, fram och baktill för valdeltagandet, då du kommer att behöva 2 väggar. Det rekommenderas starkt att använda material för väggarna som kommer att stå emot de mäktiga sparkar som en hingst kan göra för att det ska en annan häst ockupera bås bredvid den. Du kan använda betongväggar förstärkta med järn inlägg eller så kan du använda hårt och tungt virke. Nu, eftersom du kommer fortfarande vill att han ska kunna umgås, ett eller annat sätt, med de andra hästarna inrymda bredvid honom, se till att mura upp sidorna på en höjd som fortfarande gör det möjligt för honom att kika på andra sidan.
  • Grinden. För porten på din stall, oavsett om du går med enkel eller dubbel grind design kan du använda galvaniserade stänger av järn på den övre halvan av grinden. Den nedre halvan av grinden kan göras av hårt virke eller tjocka skivor järn förstärkt med barer. Om du bygger en dubbel grind konstruktion, se till att den bakre porten öppnas till ett valdeltagande.
  • Valdeltagandet. När de utövar hingsten, är det viktigt att han är begränsad och ensam i en stor och öppen yta. Området bör inhägnat upp så att han inte kommer att kunna sparka eller hoppa igenom den. Stängslet bör vara gjord av hård virke. Om du ställer in honom att flytta om valdeltagandet med andra hästar inne i trånga utrymmen, vara beredd på en kamp som kommer att orsaka skador på honom och de andra hästarna.

Kom ihåg att du måste släppa honom ur stallet på daglig basis för honom att få övningen han behöver. Att kunna galoppera fritt varje dag kommer också att vara bra för hans mentala resning också.