E2y

Hur att hysa baby kycklingar

Kommersiellt höja kycklingar är ett tufft och tröttsamt arbete

Kommersiellt höja kycklingar är ett tufft och tröttsamt arbete. Eftersom kycklingar är ofta ganska ömtåliga och känsliga, det finns mycket att göra för att säkerställa livability. Oavsett hur du uttrycker det, har du alltid ett antal kycklingar dör på dig, men du kan minska oerhört genom att använda rätt vård och bostäder dem ordentligt. Här är några saker som du bör gå igenom för att öka dina kycklingar, oavsett om du vill att de ska lägga ägg eller mogna att slaktas i kött senare.

Hur att hysa baby kycklingar. När det gäller foder och vatten.
Hur att hysa baby kycklingar. När det gäller foder och vatten.
  • Vet hur de mognar. Från kläckning kan kycklingar växa till sin fulla storlek i ett spann på cirka 1 till 2 månader. Ja, växer de snabbt. Men under de första två veckorna, kan du hysa dem i små trånga utrymmen som en pappkartong. Du kan mode lådan själv eller så kan du köpa en fin grubblare låda från din lokala fjäderfä leverans butik. Efter en vecka eller två, kommer du definitivt att överföra kycklingar till en större plats som är begränsat också. Om du har en grubblare hus, kan du ställa in den där. Använd metall stängsel för att spärra av ett område och spetsar golvet med risskal. De risskal kommer att absorbera de skadliga kemikalier som härrör från ruttnande urin och avföring kommer de att producera dagligen.
  • Ljus och flöden. Som baby kycklingar, måste du ta hand om dem på rätt sätt. Kycklingar är känsliga för vädret. Om det är för kallt, måste du ha en ljus skiner på dem för att hjälpa dem hålla sig varm. Om du inte gör detta kan kycklingarna fånga snart en kall och dö. Använd en glödlampa och placera indragbara lampor i mitten av utrymmet. Föra den närmare golvet eller dra till en högre position beroende på hur man följa ungarna. Om kycklingarna cuddle upp mot ljuset, då det innebär att det behövs. Om de hålla sig borta från ljuset, så det betyder att det har blivit för varmt och du bör dra tillbaka det lite.
  • När det gäller foder och vatten, kan du använda en liten metall platta för flöden. Se till att de har en konstant tillförsel så att de kommer att växa upp snabbt och friska. Börja med chick booster matar sedan efter ca 2 veckor, kan du uppgradera dem till förrätt flöden. När det gäller vatten, se till att du har gott om waterers för dem att livnära sig på. Waterers kommer att ge en konstant tillförsel av vatten. Se till att blanda in vissa vitaminer som du kan hitta på fjäderfä butiken.
  • Könsbestämning. Du kan gäng alla kycklingar upp i trånga utrymmen för cirka 4 till 5 veckor, nog så att kön kycklingarna kommer att visa. På den punkten, kommer du vill separera honorna från hannarna. Honorna kommer att användas för äggläggning medan hanarna kommer att användas för kött. För att säkerställa att du får könsbestämning rätt, kan det vara värt att anlita en erfaren sexer.  

Oavsett är fallet, se till att du håller din grubblare hus eller område rent och kött. Kontrollera med din statliga och US Department of Agriculture för mer information om hur man tar hand, hus och odla kycklingar.