E2y

Hur att föreslå en flaskpost

Det finns en air av intriger

Det finns en air av intriger, romantik och mystik med meddelanden i en flaska. Föreställ dig att gå längs en strand och hitta en flaska med en bit pergament inuti, förseglad med en kork. Romaner och filmer har inspirerats av begreppet skicka in en flaska (som Message in a Bottle av Nicholas Sparks).

Hur att föreslå en flaskpost. Bestäm hur du skickar flaskan.
Hur att föreslå en flaskpost. Bestäm hur du skickar flaskan.

Vad du behöver:

  • Din flaska
  • Pergament papper eller papper av hög kvalitet som kan rullas upp i en bokrulle
  • Skrivredskap (en reservoarpenna är bäst för detta ändamål)
  • Cork
  • Din förlovningsring

Bestäm hur du skickar flaskan. Meddelanden i en flaska finns ofta flytande i vattnet eller strandad i sanden. Det kan vara ganska svårt för dig att ha din flickvän chans på din flaska på havet, men om du kommer att ge det en mer avskild vattnig plats, till exempel en swimmingpool eller barrel, som skulle vara lätt. Annars kan du låtsas kanske råkar hitta den på sanden på stranden.

Som ett alternativ kan du få flaskan postas eller skickas med kurir till hennes hem. Eller så kan du plantera den i hennes trädgård.

Det finns en air av intriger. Förbered ditt meddelande.
Det finns en air av intriger. Förbered ditt meddelande.

Förbered ditt meddelande. Skriv ner ditt budskap på en bit bakplåtspapper. Gör det ser ut som om meddelandet skrevs gammaldags sätt: rik skript på tjockt pergament papper. Rulla upp och sätt sedan in i flaskan, vilket gör att papperet är lätt tillgänglig (som papper tenderar att hålla sig till flaskan när den rullas in).

Du kan skriva hela din förslaget meddelande eller så kan du helt enkelt antyda att något speciellt är kommande. Du kan även säga något i stil med "Möt mig kl 7 senare vid (ange din favorit plats här)."

Därefter, kork flaskan ordentligt. Om du ska flyta flaskan, kontrollera att den är vattentät. Annars kommer en vattendränkt bit pergament vara svårt att läsa!

Plantera flaskan. Om du ska träffa din flickvän, kommer ett par minuter tidigt så att du kan plantera din flaska. Om du planerar att "misstag" hitta flaskan i sanden, sedan plantera den någonstans långt, där du kan gå mot. Om du simmar, så kanske du kan be lifeguard att hjälpa dig genom att flyta flaskan medan du två simmar i vattnet. Var kreativ!

Eller, om du skickar post flaskan eller skicka den via kurir, se till att skicka den i förväg och se till den exakta tid det kommer fram. Skickar ditt förslag via en flaska meddelande kan vara en bra idé om du och din flickvän bor över kontinenter, och en verklig fysiska mötet är svårt.

Föreslå

Föreslår. Slutligen, när flaskan når dig, be din flickvän att öppna den. När hon läser meddelandet, håll ut ringen och föreslå. Om flaskan sänds via e-post, sedan vänta på henne att ringa dig med hennes svar. Det finns ingen garanti för att hon kommer att säga "ja" kommer det faktum att du har utövat så mycket ansträngning sannolikt att uppskattas.