E2y

Hur att föda upp chinchillor

Från introduktion till kit vård

Odla chinchillor är en process som kan vara både tillfredsställande och roligt. Till skillnad från andra gnagare chinchilla bebisar dyka med öppna ögon och hela håret, vilket gör dem väldigt söt. Innan du börjar, se till att du har en erfaren exotiskt husdjur veterinär på samtal om problem uppstår. Dessutom säkerställer ordentliga bostäder till avkomman innan doe blir gravid. Chinchillor är produktiva djur och kommer att föda upp lätt. Håll män och kvinnor separat om du inte är förberedd för kit. Observera att chinchillor ofta oavsiktligt säljs i pälshandeln eftersom deras rockar är särskilt populär i mode. Använd ditt omdöme när du placerar en sats i ett hem.

 1. Skaffa en hoppassande par. Män bör vara över sex månader, medan honorna bör vara minst ett år och av lämplig storlek för sin ålder. Du behöver två burar för processen, en för varje enskilt djur.
 2. Presentera paret. Börja med att placera sina burar sida vid sida i två veckor, nära nog att paret kan lukta och se varandra, men inte nära nog att potentiell skada kan uppstå. Oavsett vad, när man inför två djur, kan aggressivitet ske. Vara uppmärksam så att ditt husdjur inte är skadade.
  Hur att föda upp chinchillor. Skaffa en hoppassande par.
  Hur att föda upp chinchillor. Skaffa en hoppassande par.

  Efter två veckors period är slut, tillåta paret att träffas i öppen plats, bort från burar, under en spelsession. Låt dem vara ifred! Om ingen aggressivitet tycks ske, låta hanen att komma in i honans bur. Du måste vara runt paret i 1-2 timmar, övervaka dem noga för att undvika skador. Ta bort honom och placera honom tillbaka i buren efter några timmar. Upprepa denna process för en vecka innan man tillåter dem att vara tillsammans hela tiden. Om några tecken på aggression uppstår, separera paret och placera den manliga tillbaka i sin angränsande bur.

 3. Låt dem para sig. Kvinnliga chinchillor går till värme månad. Du förmodligen inte kommer att följa ditt djur parning, eftersom de är nattaktiva. Du kan hitta en vaxartad, vita kontakten i botten av buren, men annars blir det svårt att veta exakt när parning har skett.
 4. Vänta ut dräktighetstiden. Barn föds cirka 111 dagar efter parning har skett.
 5. Förbered för förlossningen. Om du har en tråd bur, måste du se till att spädbarn små fötter inte fastnar. Utnyttja kartong eller giftfri trä för att täcka botten av inneslutningen.

  Dessutom, ta bort den manliga ungefär en vecka före födseln. Honorna kommer att vara i värmen efter förlossningen, och det är mycket farligt för hennes hälsa skulle hon bli gravid direkt efter att ha en kull. Vissa uppfödare rekommenderar att sätta en 1 del apelsinjuice, 3 delar vatten lösning i honans vattenflaska för att öka hennes mjölkproduktion.

  Från introduktion till kit vård. Vänta ut dräktighetstiden.
  Från introduktion till kit vård. Vänta ut dräktighetstiden.
 6. Ta väl hand om barn. Mamman kommer att rengöra hennes nyfödda och konsumerar efterbörden. Typiskt kommer två satser födas, även om det ibland är mer eller mindre. Spädbarn kommer att behöva vara avvandes vid tio veckor för att säkerställa att korsa inte äger rum. Honorna kan bo med honor och hanar med hanar, men var försiktig när man inför män till sin far. Han kan bli aggressiva mot sin avkomma. Kit kan hanteras efter en vecka, men vara mycket försiktig med dem och övervaka barn som innehar dem.