E2y

Hur att föda straffångar ciklid fisk

Denna typ av fisk är också känd som Zebra ciklider till Aquarium entusiaster. Zebraciklider har 8-9 svarta vertikala streck på sina blågrå organ därav namnet "döma". Avel zebraciklider är inte så svårt som att ta hand om andra arter av tropiska fiskar. Detta beror på att de vuxna zebraciklider är mycket uppmärksam föräldrar och som sådan kommer att kräva mycket minimal mänsklig tillsyn eller inblandning.

Hur att föda straffångar ciklid fisk. Ställ in avel tanken.
Hur att föda straffångar ciklid fisk. Ställ in avel tanken.
  1. Ställ in avel tanken. Ställa in din tank-system inför avel zebraciklider är det första steget. Skaffa en tank som rymmer upp till 25 liter vatten. Fyll tanken med minst 20 liter vatten. Sätt i vattenväxter för gömställen för fisken. Skaffa en bra filter och varmvattenberedare.
  2. Välj friska zebraciklider. Köp endast från välrenommerade djuraffärer som upprätthåller strikta sanitära normer. På så sätt är du säker på att de djur de säljer är som hälsosamma tillstånd som möjligt. När du väljer din zebraciklider, få de som är alert, har levande mörka ögon, intakta skalor och fenor som inte har några tårar. Få minst sex stycken zebraciklider som är en tum till en tum och en halv längd.
  3. Ställ rätt avel miljön. När zebraciklider är i tanken, se till att vattentemperaturen inte överstiger 82 grader Fahrenheit. Ersätt 20% av vattnet varje dag för att säkerställa att vattnet toxicitetsnivåer hålls i schack.
  4. Mata blivande föräldrar. Mata din zebraciklider med proteinrik mat är mycket viktigt i aveln etapper. Flingfoder, artemia eller torkade maskar blod. Live svarta maskar är också mycket bra fisk mat. Mata vuxna med tre maskar varje dag.
  5. Lägga ägg. Moderbolaget straffångar kommer sannolikt bo i gropen eller grotta de grävde ut i gruset och köra iväg andra fiskar att skydda sina ägg.
  6. Mata straffångar ynglen. Baby fångar måste matas med pulveriserat flingfoder. Du kan förbereda detta genom att mala flingfoder ordentligt i en plastpåse.

Zebraciklider är härlig akvarium husdjur

Zebraciklider är härlig akvarium husdjur. De kräver också mycket minimal övervakning under avel fas det är därför de är ett populärt val bland akvarium hobby. Om akvariet är inställd på att replikera Convict naturliga miljö borde det inte vara något problem avel och ta hand om denna typ av akvarium husdjur.