E2y

Hur att fånga brevduvor

En målsökande duva är en typ av en inhemsk duva som selektivt är uppfödd och tränad för att gå tillbaka till sitt hem eller ursprung även efter en extremt lång sträcka av resor. När det används för att bära meddelanden, brevduvor kallas brevduvor. Duvor måste ha en plats de kan kalla hem, och för dina brevduvor är det den fälla som de kan kalla "hem". I ditt hus, måste du ställa in en fälla på loftet. Denna fälla är en enkelriktad passage till loftet som skiljer den från resten av flocken att se att det inte skulle mingla med andra fåglar och därmed möjligheten att sprida någon sjukdom duvan kunde ha blivit.

Hur att fånga brevduvor. Få duvan van vid din närvaro.
Hur att fånga brevduvor. Få duvan van vid din närvaro.

Denna artikel kommer att lära dig att fånga brevduvor med lätthet och säkerhet för både dig och målsökande duva som högsta prioritet.

  • Ställ in fällan. Vet mest iögonfallande delen av ditt hus loft som din duva lätt kan hitta. Detta kommer att vara användbart som duvan kan enkelt få tillgång till loftet när han kommer hem.
  • Träna dina duvor. Duvor kan tränas för att fånga och göra ordentlig flygning. Andra saker du kan lära duvan är att landa på loftet, gå ner styrelse och ange fällan. Genom att göra dessa kommer du först lura brevduvor. Strö majs, kex eller något som din duva kanske gillar någonstans nära platsen. Detta kommer på ett sätt muta duva i att gå till platsen. Efter några dagar av muta, kommer duva vänja sig vid platsen och så du inte skulle behöva behandlar längre.
  • Få duvan van vid din närvaro. Som ägare, finns det ett behov av duvan vara vana vid att din närvaro och duvan att lyda dig. Återigen, gör du det genom att muta duvan med mat och andra godsaker.
  • Belöna din duva. När duva gör en lydig beteende, belöna honom direkt. Detta kan göras genom att ge honom mat, leksaker, leka med den och göra andra saker som din duva kanske gillar. Ge belöningar positivt förstärker lydiga beteende och därmed öka möjligheten för duva dong beteendet igen.
  • Alltid bedöma din duva vanor. Vissa duvor kan bli alltför äventyrlig som leder till dem vilse. Detta händer speciellt för duvor som är i deras utbildning skede. Därför är det bäst att titta på din duva - hur den flyger, dess vanor och så vidare.
  • Låt aldrig en duva återvända hem och mingla med andra flockar. I den tid duva resor, det kunde ha fått en luftburen sjukdom och en skada som kan äventyra hälsan hos de andra duvor. Det är bäst att köra en grundlig check-up efter flygningen, eller att separera duva från alla andra.

Efter denna guide är förhoppningen att du kommer att kunna fånga din målsökande duva utan svårighet. Vissa brevduvor kan användas för racing, så du måste veta hur du placerar och tar bort en racing band i din duva ben.