E2y

Hur att dra hästar

Hästar halas för tävlingar eller arbete

Hästar halas för tävlingar eller arbete, vilket är varför det är viktigt att de förvaras säkert och bekvämt under resan. Men bara välutbildade förare kan garantera detta. Om det är första gången för att dra hästar, så läs vidare. Detta är artikel kan upplysa dig om de saker du behöver tänka på dragande hästar.

Hur att dra hästar. Övningskörning först.
Hur att dra hästar. Övningskörning först.

Här är tipsen:

  1. Övningskörning först. Köra ensam är väldigt annorlunda från att köra med ett släp. Du kan inte gå sicksack i trafiken och sluta när du är nästan vidrör någon annans stötfångare. Tänk på att du har stående varelser i trailern bakom dig och de kan känna varje plötslig rörelse som du gör. Var försiktig om hur du byter körfält, hur du stoppa och starta bilen. Ta försiktighet avrundning hörn och säkerhetskopiering. Det är bättre om du tränar med ett tomt släp först. Gör varven, filbyte, starta, stoppa och backa upp med det. Åtminstone kommer du att uppleva hur det känns att köra dra ett släp bakom dig.
  2. Välj en trailer för dina hästar. Det finns olika trailers som kan fungera för dig, men den billigaste vagnen är beståndet släpvagn som är särskilt utformade för att transportera boskap. Det har slitsar för ventilation, placerade på ungefär samma nivå som ögat av boskapen. Hästtrailers å andra sidan är byggda med just den komfort och säkerhet av hästarna i åtanke, med justerbara ventiler och fönster, för att inte tala suspension för smidig resa. Under transport är hästarna oftast bundna. Blyet bör inte vara för lång för att undvika trassel, eller för kort. Det bör vara lång nog för att tillåta rörelser. Använd Quick Snap eller snabbkoppling knut så att du enkelt kan knyta upp hästarna när behov uppstår.
  3. Under resor, låt fönstren och ventiler öppna under sommaren och inte stänga dem under vintern. Hästar fortfarande behöver luft under kalla tider. Ge strö för hästar, som sugrör och spån. Sängkläder fungerar som kudde och även suger upp urin. Efter resan, rengör vagnen noga och låt torka helt för att hålla golvbrädorna från röta.
  4. Ta en paus i mellan resor. Vanligen, åkerier vila var tre till fyra timmar. Du kan göra samma sak, så att du och dina hästar kan vila. Och medan du är på det, kan du fylla på hästarnas vatten och hö. Det är bättre att ge god tillgång på ditt eget vatten och hö så att du inte behöver söka efter en vatten källa bara för att fylla din försörjning, särskilt under långa resor. Det är också lämpligt att kontrollera på benet wraps och filt om de fortfarande är korrekt placerade. Varje paus varar 30 till 40 minuter, precis tillräckligt för att hästarna skall lossas och låta dem kissa. De flesta hästar inte kissa när du reser, så under rast, se till att de gör. Det är viktigt att under stopp, du parkera på en skuggig plats eftersom hästarna känner sig obekväma när det är varmt.

Under långa resor, om du ännu inte har upplevt, är det bäst att inte dra hästarna ensam. Har någon med dig som är väl utbildade på detta så att du kan uppleva en praktisk handledning.