E2y

Hur att designa och bygga en kaninbur

Att få en ny kanin kan vara ett bra och spännande komplement till din familj. Kaniner är helt lyckligt liv inomhus eller utomhus. De är dock lite mer bekväm när de är utanför. Detta eftersom de behandlar kyla bättre än de gör med varma temperaturer. Det är viktigt om ditt husdjur kanin hålls utanför för att ge dem en säker, bekväm och stabil utomhus kaninbur att leva i. Det finns två helt olika sätt att närma bygga kaninburar.

Först vill vara säker på att du har dina planer dras ut till närmaste detalj. Detta kommer att försäkra att du har alla dina lämpliga tillbehör för att bygga din egen kaninbur, så du inte fångas i en plats mitt. Dra ut på något sätt du vet hur, och se till att skriva ner alla dina mätningar noggrant. Vid utarbetandet av en design, alltid ta hänsyn till hur stor din kanin är, eller hur stora de kommer att bli innan man beslutar hur stor buren ska vara. Dina hutch mönster behöver inte vara snygga. Även om du kanske tror att din kanin kanske gillar två eller tre olika områden eller utrymmen, är detta inte sant. Kaniner är nöjda med en ensam område att bo i. Även i en kanin bur, de är intresserade av att äta och sova. Speltid sker när du tar ut dem för att umgås dem.

Det finns två alternativ att tänka på när du bestämmer dig för att bygga din egen kaninbur:

 1. En helt trä hölje. Denna typ av kaninbur är den vanligaste och mest populära. Det är inte, emellertid, det bästa valet för en kanin. Vi kommer att täcka varför det är efter att ha diskuterat sättet att utforma den och bygga båda typerna av kaninburar.

  Det är bäst att använda robust pålitlig plywood när man bygger helt i trä kaninburar, inte spånskivor. Denna bur kommer hem till din kanin under en längre tid så det är viktigt att använda bra leveranser.

Hur att designa och bygga en kaninbur. Denna typ av bur är generellt utformade med två olika sektioner.
Hur att designa och bygga en kaninbur. Denna typ av bur är generellt utformade med två olika sektioner.

  Denna typ av bur är generellt utformade med två olika sektioner

  Denna typ av bur är generellt utformade med två olika sektioner. En del kommer att vara helt innesluten, alla utom en liten öppning för din kanin att ange och avsluta i den större delen av buren. Detta avsnitt kan ha ett trägolv, men det rekommenderas att ha en tråd botten. Detta beror på att din kanin kommer i allmänhet använda strö som kull och de vet inte bättre än att gå på toaletten om de är i deras "sovrum" eller inte.

  Den större delen bör vara ungefär dubbelt så stor som det inneslutna området. Detta avsnitt kommer att ha en tråd botten och en dörr i fronten. Dörren ska vara tråd också. Detta gör att din kanin att ha fri rörlighet inom hela pennan. Cirkulation är oerhört viktigt för kanin hälsa. Se till att din kanin hutch har en robust tak, speciellt om du är i ett område där det kan finnas snöfall. Se också till att buren är inställd tillräckligt högt upp från marken för att möjliggöra cirkulation, minst 3 meter. En sista alternativ är att sätta en fast dörr på framsidan av din "sovrum" område, vilket kommer att göra det lättare att fånga din kanin om han spelar hårt för att få.

  En helt tråd bur (Träram)

 1. En helt tråd bur (Träram). Denna kanin bur är desto lättare en att göra. Gå till någon kanin visar djuraffär eller gård leverans butik och köpa en vanlig inomhus bur tråd kanin. Även avsedd för inomhusbruk, de lämpar sig utmärkt för att göras till utomhus kaninburar också. Vad du ska göra är att ta god kvalitet 2 x 4: s och bygga en ram runt din tråd kanin bur, med ben minst 3 meter, och en stark säker plywood tak. Det är bäst att sätta taket på en vinkel sluttande ner mot ryggen för att regn eller snö att köra bort det. Shingling det eller draperingar och häftning plast det är frivilligt, men till hjälp för att bevara skogen.

  Möjligheten att släppa kokkärl för din Hutch är just det

  Möjligheten att släppa kokkärl för din Hutch är just det, det är ett alternativ. Du kan antingen bygga en trä pan som skulle kunna glida in och ut ur den, eller helt enkelt låta spillning faller till marken. Rengöring upp detta en gång i veckan är tillräckligt för sanitära problem, men du kan överväga att göra det mer ofta med en släppa pan, eftersom det är närmare till din kanin hölje än marken.

En helt tråd bur (träram). Möjligheten att släppa kokkärl för din hutch är just det.
En helt tråd bur (träram). Möjligheten att släppa kokkärl för din hutch är just det.

Det andra alternativet är ett bättre alternativ för ditt husdjur kanin. Det är troligt att med trä buren, kommer din kanin urinera i hörnen på buren. Träet kommer att suga upp det och ammoniaken samlas. Detta är inte det bästa sättet att behålla din kanin hälsa. Det kommer att ta lång tid för att detta skall inträffa, så om du väljer trä kanin buren, kommer din kanin inte vara sjuk hela tiden, det är bara något att tänka på.

Bygga kaninburar behöver inte vara svårt. Med en bra plan och kunskap om vad du hoppas uppnå, kommer det att vara en vind!