E2y

Hur att debattera mot djur dissektion

Animal dissektion används ofta i biologi klasser och kurser i gymnasiet och på universitet. Avlivning av djur av dissektion, dock ofta debatteras av människor som tycker att praxis moraliskt fel och grymt. Om du tror att du inte är för djur dissektion, här är hur du kan debattera förespråkarna.

Hur att debattera mot djur dissektion. Grymhet.
Hur att debattera mot djur dissektion. Grymhet.
  1. Grymhet. Den främsta argument mot djurs dissektion är djurplågeri som praxis gör. Bruket är grym mot djur eftersom de flesta djur som dissekeras är komplex nog att uppleva smärta och rädsla. Råttor och katter, till exempel, kommer att registrera skräck och smärta då de dödas. Även om djuren avlivas i relativt smärtfritt sätt, men det är fortfarande grymt eftersom livet för dessa djur tas för givna och betraktas som rena verktyg som kan ersättas.
  2. Dead vs. Alive. En av de främsta anledningarna till att djur dissektion förespråkar använder är att dissektion tillåter biologi eleverna att se det inbördes förhållandet mellan de olika vävnaderna i ett organ, organ i ett system, och systemen i en organism. Däremot kan man hävda att dessa relationer, processer och funktioner inte kommer att ses genom dissektion eftersom djuren är döda under dissektion, därav deras kroppar inte längre uppvisar de centrala funktionerna i livet.
  3. Alternativ. Också fram de många alternativ som kan användas i stället för animaliskt dissekering. Till exempel finns det programvaror som gör att studenterna att utföra virtuella dissektioner i en dator. Dessa kommer att tillåta elever att se vad som är "inne" ett djur utan att döda ett djur. Dessa program är också mer kostnadseffektivt i det långa loppet eftersom en dator installerad med djuret dissektion programmet kan användas av hundratals andra studenter.
  4. Moraliska argument. Nästa, överlämna de moraliska argumenten mot djurplågeri. Gud kallade människor att vara förvaltare av Guds skapelse, och som sådan människa har till uppgift att ta hand om levande varelser, inklusive växter och djur som används i klasserna djur dissektion.
  5. Kostnad. I det långa loppet, att använda djur i klasserna är mycket dyrt. Oavsett om du använder katter, råttor eller marsvin, djuren är mycket dyra och inte kan återanvändas. Faktor i övriga kostnader såsom kostnader för att bevara djuren och köpa dyra material för förvaring av döda djur, och kostnaderna summa för djurens dissektion är mycket stor. I offentliga skolor, kommer skattebetalarna att behöva ta den avgiftsbelagda medan i privata skolor föräldrar kommer att få betala för allt detta.
  6. Choice. Slutligen, lägg till att varje elev ska ges valet att dissekera ett djur eller inte. Om den studerande har moraliska eller praktiska skäl för att inte vilja dissekera djur, bör studenten ges alternativ och möjligheter. Eleverna bör också inriktas redan från början att de inte behöver dissekera djur, eftersom vissa elever bara dissekera djur för att de tror att det är det standardförfarande.

Eleverna ska ha ett val när det kommer till djur dissektion, och deras moraliska och sociala bakgrunder bör vägas in klasser som erbjuder djur dissekering som en laboration. Med dessa i åtanke, bör du kunna debattera mot dissekering.