E2y

Hur att dammsuga en häst

Att hålla en häst ren och välpreparerade kan vara ganska en uppgift

Att hålla en häst ren och välpreparerade kan vara ganska en uppgift. Inte bara är hästar större än oss, men de är svåra att bada också. Detta är dubbelt svårt om du inte har bara en, men flera av dem. Tänk dig att ha flera hästar i ditt stall och med att brudgummen och bada dem varannan dag för att hålla sina manar blanka och rena. Även om du har assistenter som hjälper dig, är det näst intill omöjligt att bada dem regelbundet. Det är där en häst vakuum kommer in i bilden. Som namnet antyder, suger det smuts, skräp, loppor, fästingar och andra främmande material på hästens kropp. Detta är särskilt användbart under de kalla månaderna när dina hästar inte badas på grund av det kalla vädret. Dammsugning en häst fungerar som ett substitut för bad. Den gör sig av något som inte får finnas på hästens man och kropp. Läs den här artikeln för att veta mer om dammsugning en häst.

Hur att dammsuga en häst. Ta din häst ur stallet.
Hur att dammsuga en häst. Ta din häst ur stallet.
  • Ta din häst ur stallet. Knyt det till ett närliggande träd för att förhindra från att köra iväg samtidigt som sugits.
  • Förbered material som du behöver. Få vakuum, se till att den är ren och anslut den till strömkällan. Du kommer också att behöva en häst kam att kamma sitt manen. Kom ihåg: i manen får inte dammsugas eftersom håren kommer sugas in och härva.
  • Lugna din häst. Om detta är första gången du använder ett vakuum, kan din häst bli överraskad med ljudet. Försök att lugna honom genom att stryka hans kropp sakta.
  • Slå på vakuum. När du slår på den, se till att du är långt borta från hästen i det fall det spänn från surrande ljud. Sakta inch din väg till hästen tills du kan nå sin kropp.
  • Börja dammsuga. När hästen har vant sig vid ljudet, kan du börja dammsuga huvudet, framåt nedåt längs kroppen, nacke, rygg, hela vägen genom sina ben. Se till att du håller ett säkert avstånd i fall det sparkar, särskilt när du dammsuger ryggen. Medan vakuumet är på din dominanta hand, använd din andra hand smeker hästens kropp att lugna och trösta den samtidigt som sugits.
  • Kamma manen. När du har täckt hela kroppen, kontrollera om det finns någon mer smuts eller skräp vänster. När det finns ingen, kamma hästens man försiktigt. Se till att det inte fastnar. Återgå hästen till dess stabila och mata den.

När du gör denna uppgift är det viktigt att göra din häst trivs omkring dig. Om han inte är bekant med dig, kan du hamna sparkad av hästens hovar. Du vill inte att det ska hända. Så mycket som möjligt, inte delegera inte uppgiften till någon särskilt om hästen inte känner din assistent. Var försiktig vid dammsugning din häst. Om du ser några tecken på obehag i din häst medan det sugits, avbryta uppgiften på en gång. Det kan Buck och sparka dig i processen. Dessutom, låt inte barnen hänga medan du dammsuger.