E2y

Hur att bleka en gammal tyll bröllop slöja

Många brudar hålla sitt bröllop klädsel för sentimentala skäl, och några pass på sina omhuldade klänningar till sina barn när det är deras tur att gifta sig. Ack, vissa tyger som tyll gulnar med åldern, och föra dem tillbaka till deras nära ursprungligt skick kräver en viss ansträngning och know-how.

Hur att bleka en gammal tyll bröllop slöja. Skär av en liten del av tyll.
Hur att bleka en gammal tyll bröllop slöja. Skär av en liten del av tyll.

Här är tips för att bleka en gammal tyll bröllop slöja:

  • Skär av en liten del av tyll. Ta bort det från ett område av slöjan som vanligtvis inte syns. Detta gör att du kan testa de olika whitening ämnen innan du använder den på hela slöja.
  • Blötlägg slöjan i en citronsaft lösning. Blanda i en matsked citronsaft till en kopp vatten. Gör nog lösningen att fördjupa slöjan, och sedan försiktigt tvätta den. Syran i lösningen är tillräckligt stark för att repellera eventuell lukt samtidigt som man eliminerar mögeltillväxt.
  • Doppa tyll i en rengöringslösning. Blötlägg i två timmar och hålla tvålvatten varmt. Kör vatten över det efteråt men undvik att klämma eller vrida den sköra materialet torrt.
  • Använd citronsaft metoden på tyll. Om du tar reda på citronsaft är otillräcklig för blekning, använd en lätt blek-och-vatten-blandning och blötlägg slöjan i det. Följ instruktionerna för rätt koncentration och förfarande.
  • Blötlägg tyll i stärkelse och kokande vatten. Blanda en teaspoonful av stärkelse i kokande vatten och sedan dränka slöjan i lösningen. Placera slöjan på en torr handduk och sedan rulla handduken. Rulla ut handduken, placera slöjan på den andra sidan och sedan rulla igen för att få det mesta av vattnet ut. Häng den på en stång eller linje för att torka.
  • Sänk tyll i syre rengöringsmedel och tyg tvätt. Fyll en bassäng eller badkar med varmt vatten, en tesked rengöringsmedel och några droppar tyg tvätt. Efter låta tyll blöt i det, försiktigt flytta runt lösningen. Torka slöjan använder systemet handduk rulle.
  • Ta med den till en professionell renare. Gamla bröllop slöjor är bräcklig, och många experter städare har erfarenhet att hantera det försiktigt samtidigt inneha nödvändiga kemikalier för att bleka den. Om slöjan börjar falla sönder med hjälp av ditt hem whitening metod, sluta omedelbart, torka den med handduken metoden sedan leta efter ett renare i gula sidorna eller på nätet. Fråga operatören om de kan behandla din tyll, och inte trycker på någon ytterligare om de vägrar. Din slöja är för värdefull för att riskera utom för de mest självsäkra städare. Du kan också be dina kollegor att rekommendera dig en bra renare.

Om tyll slöja är alltför försämrats att återanvändas som en del av brudklänning, kan det fortfarande återvinnas som del av utsmyckningen. Förvandla det till en central del av kyrkans inställning eller dekorera den huvudsakliga mottagning bord med det. På så sätt kan en värdefull familjeklenod fortfarande ta del av en särskild fest som överbryggar generationer i en familj.