E2y

Hur att besluta om en chinchilla

Chinchillor är söta och gosiga små husdjur som kan tränas att umgås med människor och andra husdjur. De är exotiska och nattdjur som är relativt lågt underhåll. För att ta hand om en chinchilla korrekt måste du se till att deras specifika behov tillgodoses. Chinchillor är känsliga djur som kräver olika levnadsvillkor för att garantera lycka och hälsa. Det finns flera saker att veta om du överväger att få den söta chinchilla i fönstret.

  1. Klimatet. Chinchillor kommer från Sydafrika där temperaturen varierar från 65 till 80 grader. Om du planerar att ta på sig ansvaret för att höja en söt och lurviga chinchilla, då du kommer att behöva värmen i samma område i sin potentiella vardagsrum.
  2. Vardagsrummet. Bortsett från klimatet, måste du välja en bra plats där din chinchilla kommer att leva i. En bra plats är ett familjerum eller Den eftersom du kommer att vilja att ständigt umgås med ditt husdjur. En chinchilla älskar interaktion så se till att han får det hela tiden. Placera honom i ett område där det finns mycket gångtrafik. Få en stor bur med strö och placera den på önskad plats.
  3. Attityd. En annan sak att ta hänsyn till är attityden hos chinchilla. De är mycket känsliga och sällskaplig. Du måste tilldela varje dag tid att interagera och leka med ditt husdjur. En timme om dagen bör räcka. Eftersom chinchillor är tillgiven och kärleksfull, måste du ta hand om det ömt och tala till det som en baby. I själva verket, att ta hand om en chinchilla liknar hand om ett barn. Eftersom det är alltför känsligt, är det viktigt att inte skälla honom. Om du gör det kommer du att utveckla sin asociala attityd som kommer att leda till bitande och ensamhet.
  4. Tristess. Chinchillor kan bli ganska uttråkad och skygg. För att undvika detta måste du tilldela ett rum där du kommer att låta honom fritt att ströva runt i ungefär en timme om dagen. Se till att förbereda rummet för röran det kan skapa. Chinchillor kommer att leta efter trådar och kablar kan tugga på så se till att stoppa dessa bort på ett säkert sätt när du släpper ut honom. Det är viktigt att hålla honom i rummet. Stäng dörrarna för att hindra honom från att vandra om.
  5. Kostnaden. Eftersom chinchillor är exotiska husdjur, vara beredd att spendera en bra mängd deg att förvärva en. Prisintervallet för en chinchilla är cirka 115€ -150€.
  6. De tillbehör. Bortsett från buren, sängkläder och mat, kommer du vill betala på vissa tillbehör för att få honom att känna mer hemma och energisk. Ett måste-ha tillbehör är en damm bad. Detta är en cylinder spetsad med särskild damm som kommer att ge ett bad till ditt husdjur när du kör stationär runt. Detta kommer att ge roligt och motion för chinchilla också.
Hur att besluta om en chinchilla. Klimatet.
Hur att besluta om en chinchilla. Klimatet.

Dessa är bara några av de fakta som du bör veta om att ta i en chinchilla för ett husdjur. Om du inte är redo för det ansvar eller inte har din plats beredd för det, ska du inte köpa en. Om du gör inköp en, se till att du bara får en. Om du får flera chinchillor, se till att du får två honor. Chinchillor kompis och reproducera som kaniner och män kommer inte överens.