E2y

Hur att behandla din leguan för kvalster


Kvalster är ganska vanligt problem för leguaner. Men var noga med att bli av med dem är mycket viktigt eftersom de lämnas därhän parasitära kvalster kan faktiskt döda din leguan. Det finns flera steg som måste vidtas för att bli av med kvalster och det är ofta en kamp mellan din vilja och deras. Men om du jobbar på det, kan din leguan bli kvalster gratis!

Steg 1

Identifiera problemet. Det är troligt att du läser detta eftersom du antingen vet att du har ett problem, eller tror att du kanske har ett problem. Med detta, det första steget till att bli av med kvalster det att identifiera dem som ditt problem. Kvalster är mycket små (de flesta kör mindre då ett stift huvudet). De kommer att krypa runt din leguan och de föredrar trånga varma platser så som mellan hudveck, tårna och runt iguana vent. De orsakar också följande problem:

  • Överdriven repa
  • Sprider problem
  • Konstiga eller skadade söker skalor
  • Små buggar på eller runt veck i huden, ögonlocken, och armhålorna.
Hur att behandla din leguan för kvalster. Identifiera problemet.
Hur att behandla din leguan för kvalster. Identifiera problemet.

Du kan också se kvalster i buren med leguan. De kan krypa över några grenar eller dekoration och kan även gömma sig i hörnen.

Steg 2

Börja med att ta bort allt från buren (inklusive iguana). Du kommer att vilja få allt ut ur buren. Bara flytta den till området för behandling eller du kan sprida kvalster i hela huset. Om du har en resa bur eller annat tillfälligt hem för din leguan, är det ett bra ställe att lägga din leguan för nu.

Steg 3

Behandla alla icke-trä objekt i blekmedel lösning. Blanda 1/2 kopp blekmedel med 1 liter varmt vatten. Blötlägg alla icke-trä objekt för tio till femton minuter i denna lösning.

Steg 4

Behandla alla trä objekt med värme. Sätt alla trä objekt i ugn inställd på 350 grader och grädda i två till tre timmar.

Steg 5

Behandla bur. Om du har ett glas eller plast bur och behandla det med 1/2 kopp blekmedel till 1 liter varmt vatten. Genomblött alla områden i buren och låt sitta i 5-10 minuter så att den kan döda alla kvalster.

Om din bur är trä då det kan absorbera blekmedel vatten och orsaka andningsproblem med din leguan. Istället använder 1/2 saft kopp citron och 1 matsked av antibakteriella diskmedel. Blötlägg buren och låt stelna.

Steg 6

Behandla din iquana. Behandla en leguan är inte alltid lätt. Ofta är det farligt att behandla med kemikalier eftersom din leguan är känslig. Också, leguan typer av kvalster bekämpningsmedel ofta inte fungerar för att de är svagare än andra versioner (t.ex. för fåglar). Det bästa alternativet är att prova huskurer och om det inte fungerar, ta din leguan i till veterinären.

Börja med att ta bort allt från buren (inklusive iguana). Behandla alla icke-trä objekt i blekmedel lösning.
Börja med att ta bort allt från buren (inklusive iguana). Behandla alla icke-trä objekt i blekmedel lösning.
  • Börja genom att gnugga babyolja eller mineralolja (babyolja är mineralolja med doft) över huden av leguan. Använd en bomullspinne för att få oljan mellan tårna och i hudveck. Var försiktig runt ögonen medan oljning de områden som har kvalster. Detta kommer att orsaka kvalstren att kvävas.
  • Skölj oljan bort med varmt vatten och betadinlösning (vattnet bör vara te färgad och ca 80 grader). Om du kan få din leguan att sitta i lösningen här är bäst.
  • Spraya din leguan med varmt vatten för att skölja bort honom.
  • Avsluta med en bomullspinne för att DAB Betadine i veck, mellan tårna, runt ögonen och ventilationskanaler, och i andra områden där han eller hon har kvalster.

Eftersom kvalster är otäcka små varelser och det tar bara en för att starta ett helt nytt parti, är det bäst att upprepa denna behandling dagligen under tre till fem dagar. Om du inte längre se kvalster kan du sluta göra behandlingen varje dag och gå till en gång i veckan under sex veckor för att se till att alla kvalster är borta.

Steg 7

Skölj av allting ordentligt. Bleach är ett riktigt dåligt för lungorna hos din leguan, men är det bästa sättet att döda kvalster. Med detta i åtanke måste du skölja buren och material som kommer att gå tillbaka in i buren flera gånger. Det är bäst om detta görs tre eller fyra gånger för att se till att det inte finns mer blekmedel i posterna.

Behandling av buren bör vara en gång i veckan under sex veckor och sedan leta efter tecken på kvalster efter detta. Alltid hålla ett vakande öga på dessa otäcka små rackarna eftersom fånga dem tidigt kan innebära att spara din leguan som kommer att få svag från parasiten.

Steg 8

Återmontera leguan bur. Sätt allt tillbaka till det normala. Se till att dina värmelampor och kuddar finns på plats och att du matar en hälsosam kost. Din leguan kommer att behöva massor av bra näring för att få friska och återhämtar sig helt och snabbt.

Steg 9

Rengör alla ytor som höll iguana eller leguan s artiklar. Du kan sprida kvalster till andra delar av ditt hus. Normalt de kommer att dö bort ganska snabbt utan en bra födokälla, men det kan vara ett bra sätt för din leguan att få kvalster tillbaka. Se till att du rengör området och eventuella tillfälliga burar du använt med blekmedel vatten lösning för att döda eventuella kvalster som flydde till dessa platser.


Behandla kvalster på din leguan är inte roligt, men det är viktigt att göra det så snart du identifiera ett problem. Kvalster kan orsaka sjukdom, infektion, svaghet och död. Det är också viktigt att du tar hand inte att sätta farliga kemikalier in med din leguan. Vissa rekommenderar att sätta lopphalsband, pulver loppor och andra kemikalier i buren. Detta kan vara effektivt på att döda kvalster, men det är potentiellt farliga för din leguan. Hålla den säker och bli av med kvalster så fort du kan samtidigt hålla din leguan frisk!