E2y

Hur att bada en iller

Eftersom dagarna går

Eftersom dagarna går, kommer du att märka definitivt att den stickande doft som har genomsyrar ditt hem är inte riktigt kommer från badrummet, särskilt från toaletten. Verkligheten är att ditt husdjur iller nu blivit stanken av staden. När detta händer, är vad du behöver göra nu för att ge din iller ett bad. I motsats till vad andra tycker, kommer illrar älskar att ta ett bad, särskilt om det sker med deras herre bredvid dem. Dock kommer illern egentligen bara uppskatta badet om det görs rätt. Om det görs rätt, kommer du att kunna njuta av en doftande lounging husdjur iller runt ditt hem. Här är några tips på hur man bada en iller på rätt sätt.

Hur att bada en iller. Stäng dörren badrum.
Hur att bada en iller. Stäng dörren badrum.
  • Stäng dörren badrum. När de lämnar ditt husdjur iller ett bad, se till att ta honom i badrummet och stängde dörren så att ditt husdjur iller inte fly räckhåll och köra trampa runt ditt hem medan våt. Jagar en iller, särskilt när det är vått är egentligen inte något du vill göra.
  • Prep badplatsen. För hans bad, kan du välja att använda antingen badrum badkar eller badrum handfat. Fyll badkaret eller handfatet med ljummet vatten. Kom ihåg att illrar älskar vatten och kommer inte att motstå ett trevligt bad. De är dock känsliga för vattentemperaturen. Dessa är fallet, se till att badet inte är för varmt och inte för kallt. Något bara rätt eller något varmt skulle vara att föredra vattentemperaturen. Med badplatsen fylld med varmt vatten redan, piska din iller schampo och krama ur några droppar och blanda den i vatten tills det blir tvål. Den typ av schampo du vill använda kommer att vara beroende av tillståndet i din iller päls. Om du bara vill göra honom frisk och luktfri, då överväga att använda en deodoriserande schampo. Om ditt husdjur har loppor, sedan använda ett anti-loppor schampo.
  • Bada illern. När badvattnet har prepped, låt illern hoppa i vattnet och låta honom att koppla av med händerna sprida badvattnet över hela kroppen. Se till att få hans hals och mage under badet. Pressa mer schampo i handflatan och massera hela kroppen med den. Skrubba de delar där lukt eller loppor är vanliga. Om din iller motstår badet, använd en våt handduk för att hålla honom på plats och från squirming och stänk. När illern kropp har dränkts och korrekt schamponeras, skölj bort med varmt vatten. Detta sagt, se till att hålla en hink med varmt vatten bredvid dig och använda en kopp att ösa en del av vattnet och häll det över ditt husdjur i syfte att skölja schampo av.
  • Torka iller. Att torka iller, ta bort honom från badkaret eller sjunka och dränera vattnet där. När vattnet är borta, linje badkaret med handdukar och placera den våta illern i badkaret. Han kommer att försöka drastiskt att torka sig ut genom tumling och gnugga över hela handdukar. Detta är faktiskt den trevlig del av badet särskilt för iller.

När ditt husdjur är trevligt och torr

När ditt husdjur är trevligt och torr, sätter honom tillbaka till hans penna eller där det är du tillåter honom att stanna inne i ditt hem. Se till att upprepa processen efter ca 3 till 4 veckor. Aldrig bada en iller varje vecka eftersom de är känsliga för temperatur och bad dem ofta kan få dem att utveckla sjukdomar.